SerbianEnglish

Srbin generalni menadžer G2 Esports CS:GO tima!

 Srbin generalni menadžer G2 Esports CS:GO tima!

U sklopu velikih promena stručnog štaba G2 CS:GO tima stiže i najbitnija vest do sada, a to je da ulogu generalnog menadžera ekipe preuzima srpski CS:GO ekspert Petar “peca” Marković.

Peca se proslavio kao menadžer najuspešnijeg regionalnog CS:GO tima svih vremena – Valiance/CR4ZY koji sa njim na čelu dolazi nadomak top 10 plasmana na HLTV svetskoj rang listi nakon uspeha na StarLadder Majoru u Berlinu 2019. godine kada ih je jedna mapa delila od četvrtfinala i statusa Legendi.

Uz Milutina Pećića i Mladena Jurića igrao je jednu od ključnih uloga u osnivanju Relog Media, jedne od vodećih esport kompanija u regionu koja se bavi organizovanjem i prenosom CS:GO takmičenja.

U septembru 2019. godine preuzima poziciju menadžera FunPlus Phoenix tima, gde je proveo skoro godinu dana. U junu ove godine dolazi u G2 Esports kao menadžer CS:GO tima, gde je imao priliku da ponovo sarađuje sa Nemanjom „huNter-“ Kovačem koji je bio jedna od glavnih zvezda ekipe Valiance.

On će na poziciji generalnog menadžera u G2 zameniti Jerome „NiaK“ Sudriesa koji je bio uz G2 još od 2016. godine. Prethodno je u subotu 29. oktobra ekipu napustio i trener Remy „XTQZZZ“ Quoniam, a još uvek nema naznaka ko bi ga mogao zameniti.

Promene u G2 su bile neminovne nakon što je ekipe doživela fijasko u EU RMR kvalifikacijama za IEM Rio Major gde su upisali samo jednu pobedu u četiri meča i ispali već nakon četiri kola, ostavši bez plasmana na najveće CS:GO takmičenje.

G2 trenutno zauzima šesto mesto na HLTV rang listi, a njihov prvi naredni turnir će biti završnica jesenjeg BLAST-a koja je na programu od 23. do 27. novembra.

Sport Klub je kontaktirao Pecu za izjavu povodom preuzimanja nove pozicije u G2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet