SerbianEnglish

Švedik: Namučićemo Partizan

 Švedik: Namučićemo Partizan

FOTO: profimedia

Slovacko je u prošlom kolu Lige konferencija doživeo poraz od Kelna i tako su ostali bez šansi da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, pa duel sa Partizanom nema nikakav rezultatski značaj za njih, dok je crno-belima potreban bod kako bi obezbedili plasman u nokaut fazu, ipak Martin Švedik je najavio da će njegova ekipa dati sve od sebe da ostvari pozitivan rezultat u Humskoj.

“Postoji više faktora koji nas motivišu da odlučno uđemo u utakmicu protiv Partizana, to su finansijski razlozi, prestiž i sama činjenica da igramo meč u evropskom takmičenju. Učešće u Ligi konferencije nam je donelo mnogo iskustva i to nam daje satisfakciju da igramo odlučno i namučimo Partizan.”

Početak utakmice je zakazan za 21 čas, a zbog kazni koji je zaradio Partizan, ulaz na stadionu je dozvoljen samo deci do 14 godina.

“Nadam se da ćemo imati dobar fudbalski ambijent i radujem se utakmici pred najmlađom publikom. U sve lepote fudbala spadaju i navijači i srećan sam što nećemo igrati pred praznim tribinama.”

Slovacko će biti oslabljen, u Beograd nisi doputovali Mihael Kadlec i Milan Petržela.

“Odlučili smo da ostanu u Češkoj kako bi se odmorili i što bolje spremili za prvenstvene utakmice.”

Mnogi kada su videli grupu odmah su otpisali Slovacko, ali oni su uspeli da otkinu bod Partizanu na svom stadionu i savladali Nicu sa 2:1 dok su odigrali dve tvrde utakmice sa Kelnom.

“Zadovoljni samo kako je prošla naša epizoda u Ligi konferencije. Fudbalerima je mnogo značilo igranje na ovom nivou da osete evropski ambijent. Srećan sam što smo igrali Ligu konferencije i ostalo nam je da uživamo na još jednoj utakmici u Evropi ove sezone protiv Partizana. Za mene lično je ovo veliko iskustvo i verujem da će mi značiti u nastavku karijeri”, rekao je Švedik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet