SerbianEnglish

Katastrofa u najavi: Srbija ostaje bez 11. mesta na UEFA listi!

 Katastrofa u najavi: Srbija ostaje bez 11. mesta na UEFA listi!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Crvene zvezde su porazom od Monaka propustili priliku da obezbede proleće u Evropi, dok je Partizan remijem sa Slovackom na svom terenu obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, ali propustio priliku da se pobedom direktno plasira u osminu finala ovog takmičenja.

Svakako, možemo polako početi da se opraštamo od 11. mesta na UEFA rang listi. Već u martu ćemo to mesto izvesno prepustiti Turcima, koji se trenutno nalaze odmah iza nas.

FOTO: Printscreen UEFA

Partizan je srpskom koeficijentu doprineo sa dva boda (2,000), jedan za remi sa Slovackim i jedan kao bonus za drugo mesto u grupi. Kada se to podeli sa četiri (broj naših klubova što su započeli evropsku sezonu) dobijamo pravu cifru (0,500).

Srbija je tako svoj učinak podigla sa 31,375 na 31,875. Problem predstavlja apsolutna dominacija turskih klubova u četvrtak. Trabzon, Fenerbače i Bašakšehir su ostvarili pobede, dok je Sivas remizirao. Sva četiri kluba nastavljaju takmičenje na proleće, pa je samo pitanje trenutka kada će nas prestići.

Vredi pomenuti i to da 11. mesto od sezone 2024/25 neće davati direktnog učesnika LŠ, ali ono što je bitno za srpski fudbal jeste da naša liga ostane u TOP 15. U tom slučaju, Srbija bi imala dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedan u kvalifikacijama Lige Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet