SerbianEnglish

Vest Hem šest od šest, Fiorentina mora u doigravanje

 Vest Hem šest od šest, Fiorentina mora u doigravanje

FOTO: West Ham

Završena je grupna faza Lige konferencija.

Probudila se Fiorentina, nanizalačetiri pobede, uključujući i ovu ubedljivu u Rigi ali će do osmine finala morati težim putem. Bašakšehir se oporavio od poraza u prošlom kolu i odbranio gol razliku koja mu čuva prvu poziciju.

RFS – Fiorentina 0:3 (Barak 7, Kabral 44, Saponara 45+2)

Bašakšehir – Harts 3:1 (Ndajišimje 4, Gurler 33, Ozčan 64 – Atkinson 90)

Barem u jednom takmičenju Vest Hemu ide kao po loju. Čeka se da se dobra atmosfera sa, uz dužno poštovanje, slabijeg takmičenja prelije na ono jače, možda inicijalna kapisla bude ubedljiv trijumf u Bukureštu čime je Mojesova ekipa zaokružila maksimalan učinak. Jedine dve pobede Anderleht je ostvario protiv Silkeborga i time se i izborio da upravo ispred njega završi i osigura sebi bar još dve evropske utakmice.

Steaua – Vest Hem 0:3 (Fornals 40, 65, Dava 56ag)

Silkeborg – Anderleht 0:2 (Refaelov 20, Raman 90+4)

Jeste da Viljarealu ova utakmica ništa nije značila a da je Leh bio silno motivisan ali to ne menja činjenicu da je njen konačni ishod i ubedljiv poraz španskog predstavnika iznenađenje. Tako je četvorka Hapoela Bir Šive ostala bez rezultatskog značaja sem što su se oprostili od Evrope sa bar jednim trijumfom.

Leh – Viljareal 3:0 (Velde 27, Skoras 51, 77)

Hapoel Bir Šiva – Austrija 4:0 (Jehezkel 29, Safuri 33, Šehter 63, Handl 73ag)

Posle svega, kao prva u Partizanovoj grupi je završila Nica. Uspeo je Keln da stigne dva gola minusa, time i crno-belima otvori indirektno šansu da se domognu prve pozicije, nisu je iskoristili.

Keln – Nica 2:2 (Huseinbašić 48, Duda 60 – Labord 40, Brahimi 43)

U direktnom duelu za prvu poziciju u grupi E, AZ Alkmar je kasnim golom overio trijumf nad Dnjiprom i direktan plasman u osminu finala. Vaduc svoju istorijsku sezonu završava bez pobede u grupi, u meču koji nije odlučivao o bilo čemu sem eto neke fudbalske časti, Apolon je izvojevao minimalni trijumf.

AZ Alkmar – Dnjipro 2:1 (Odgard 8, Pavlidis 87 – Dovbik 40)

Apolon – Vaduc 1:0 (Roberže 32)

U meču bez rezultatskog značaja Đurgarden je minimalcem protiv trijumfa grupnu fazu završio nizom od pet pobeda. U onom koji je odlučivao o putniku u baraž Gent je demolirao Mole.

Đurgarden – Šamrok 1:0 (Erikson 19)

Gent – Molde 4:0 (Hjulsager 52, Godu 62, Kums 80, Kujpers 89p)

Sivasporu je bio potreban bod da overi prvo mesto u grupi G, za toliko je ispada i odigrao u Pragu. Time i pomogao Klužu da preskoči Slaviju i izbori baraž.

Slavija Prag – Sivaspor 1:1 (Gutas 65ag – Gradel 28p)

Kluž – Balkani 1:0 (Boateng 17)

Svoje posrtanje Bazel je uspeo da zaustavi u Jerevanu gde je stekao dva gola prednosti u prvom poluvremenu a onda sa igračem manje sačuvao trijumf i izborio se za evropsko proleće. Ne sa prvog meta, ono pripada Slovanu, osigurao mu ga je Čavrić sa dva pogotka u Viljnusu.

Pjunik – Bazel 1:2 (Juričić 71 – Maleš 17, Kade 29)

Žalgiris – Slovan Bratislava 1:2 (Kereme 47 – Čavrić 15, 23)

Kao najbolji strelac ove faze završio je Dovbik iz Dnjipra sa pet pogodaka na kontu. Sa isto toliko asistencija najbolji u toj kategoriji je Kuame iz Fiorentine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet