SerbianEnglish

Ćavi: Nekada je neprijatno donositi odluke koje utiču na vaše nekadašnje saigrače

 Ćavi: Nekada je neprijatno donositi odluke koje utiču na vaše nekadašnje saigrače

FOTO: Printscreen

Duel Barselone i Almerije ovog vikenda biće poprilično u senci odluke Đerara Pikea da se penzioniše i kaže zbogom profesionalnom igranju fudbala ovog vikenda.

Utakmicu će obeležiti kraj karijere Đerara Pikea. On zaslužuje sve pohvale, a ja sam srećan što sam bio njegov saigrač i trener. Okolnosti i neželjeni događaji su uticali na mene da donesem odluku da ga izostavim, Prošao sam kroz sličnu situaciju i normalno da se sklonim. Ima ugovor i odluka da ga okonča pre kraja je gest koji ima težinu. On je legenda kluba i zaslužuje da ga tako i pamte.

Već dugo se priča o tome da je Ćavi taj koji je prelomio da je bolje za njegove nekadašnje saigrače da promene sredinu ili završe karijeru.

Letos smo razgovarali i rekao sam mu kakve su moje namere. Bio je to jedan od najtežih dana moje trenerske karijere. Bio mi je saigrač. Desilo se svima nama da dođe vreme kada osetimo da više nismo toliko korisni i nije lako to prihvatiti i nositi se sa tim. Moja odgovornost u svemu tome? Sigurno da sam bio važan faktor u njegovoj odluci, ali za dobrobit kluba. Tražio sam najbolje za klub i i za instituciju. Morao sam da donesem odluke, nekada to nije lako, nekada je neprijatno donositi odluke koje utiču na vaše nekadašnje saigrače poput Alveša i Pikea. Ali neću otkrivati razgovor koji smo vodili. To je privatna stvar. Tužno je videti fudbalere, kolege, prijatelje koji govore zbogom fudbalu, nostalgija i tuga se javljaju, ali to je život i to se dešava svima nama. Nove generacije dolaze. Ne znam da li sam bio fer ili ne, ali morao sam da bude iskren i pošten. A Đerar je bio primer ekipi, mladim fudbalerima, primer za kapitene, za stručni štab. Bio sam iskren prema njemu i sada su okolnosti dovele do završetka priče. Zaslužio je pravo da bira kako i kada će okončati karijeru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet