SerbianEnglish

Lazetić: Biram da pogineš muški i ne odustaješ do kraja

 Lazetić: Biram da pogineš muški i ne odustaješ do kraja

FOTO: Printscreen

Trener TSC-a bio je opširan u osvrtu na utakmicu sa Partizanom, njegova ekipa prikazala je odličan fudbal u derbiju 18. kola Mozzart Bet Super lige, iako je poražena.

Kao što sam rekao ostaće velika žal za ovom utakmicom, ali sa druge strane ako biram kako da gubim – biram ovaj način. Nema mnogo stvari za koje treba da kažem ‘ovo smo mogli bolje’… Primili smo gol i eto. Biram da pogineš muški i ne odustaješ do kraja, vratiš se protiv Partizana u meč u 80. minutu. Po meni je obeležilo utakmicu nešto što je put za moj klub i za sve – kad daš gol onda ne staješ. Manje ekipe koje igraju po raznim stadionima, da ih ne nabrajam, kada povedu onda nestanu lopte i zadovolje se nerešenim. Dali smo gol za 2:2 i moji igrači su trčali po loptu u gol i nosili je do centra, osećali su da mogu da pobede Partizan. Sigurno će neko reći da smo neiskusni i da je trebalo da ležimo, a da deca sakriju lopte iza reklama kada vodimo. Ponosan sam na karakter igrača i što su igrali tako dobro i želeli do kraja pobedu.

Pozdravlja Lazetić pristup koji je njegovu ekipu učinio najprijatnijim iznenađenjem sezone.

Karakter nas je doveo do serije koja nije normalna i koja se neće ponoviti. Baš taj stav je bio razlog da budemo pozitivni u derbijima. Mi smo napravili da okršaji sa Zvezdom i Partizanom budu derbiji. Oni su svakako favoriti po budžetu, igračima, titulama, a mi smo doveli do toga da to stvarno bude derbi ne samo po tabeli, nego i po igri. I po procenama svih bili smo bolji u svim segmentima igre i konkretniji. Svaki poraz je velika škola, oni mogu da daju gol u svakom trentuku i pokazali su to na najbrutaljniji način. U prvom delu su iz jednog šuta dali gol. Osećaj je loš, ali sa druge starne igrači mogu da budu ponosni, ne može na rezutlat uvek da se utiče. Mogli smo da izgubimo i neku od prethodnih 14 utakmica, izgubićemo možda još neku. Ali do rezultata dovodi i stav koji je isti na 0:0 i kada vodiš ili gubiš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet