SerbianEnglish

Virtus sad baš voli gostovanja, Teodosić i Miki uzeli ključeve grada Milana!

 Virtus sad baš voli gostovanja, Teodosić i Miki uzeli ključeve grada Milana!

FOTO: Euroleague

Treći vezani poraz Olimpije, drugi na svom terenu – 59:64 (23:12, 12:27, 6:14, 18:11).

Skoro sve vreme u ranoj fazi utakmice gosti su bili u blagom zaostatku, držali su korak ali je problem nastao u poslednjih skoro dva i po minuta prve četvrtine. Za razliku od njih, Manekeni su pronašli napadački ritam, trojke Melija i Mitro-Longa, pogodak Dejvisa, to je serija 8:0 za dvocifrenu prednost koja je mogla da bude i veća. Miki je konačno prekinuo prazan hod, uloge su sada zamenjene. Pet i po minuta jedini poeni Olimpije bili su u tri navrata polovično izvedena slobodna bacanja, za to vreme je Virtus obrisao minus, pobegao u jednom trenutku na plus sedam, domaćin se približava a Tedosić svojom trećom trojkom, iz isto toliko pokušaja, zatvara poluvreme – 35:39.

Nije ni Virtus ofanzivno blistao u trećoj četvrtini ali šta tek reći o Olimpijinih šest poena za deset minuta igre. Svojom četvrtom trojkom Teodosić odmiče Bolonjeze na plus 13, Miki to uvećava slobodnim bacanjima, razlika je bila dovoljna da se utakmica mirno privede kraju.

Pet trojki iz šest pokušaja je pogodio Teodosić za svojih 15 poena uz četiri asistencije, poen manje imao je Miki. Dvocifreni su u redovima domaćina bili Mitro-Long sa 13 i Dejvis sa 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet