SerbianEnglish

Ruler napustio Gen.G

 Ruler napustio Gen.G

Slavni korejski ADC Park “Ruler” Jaehyuk nakon šest ipo godina napušta ekipu u kojoj je proveo celokupan period svoje LCK igračke karijere.

Ruler je u Gen.G, tadašnji Samsung Galaxy, došao na leto 2016. godine iz ekipe Stardust koja je igrala u korejskoj drugoj ligi. U svojoj debitantskoj sezoni predvodi ekipu do finala Svetskog prvenstva 2016 gde ih je konačno zaustavio T1 u svom pohodu na treću titulu prvaka sveta.

Godinu dana kasnije Ruler i Samsung Galaxy osvajaju titulu šampiona planete osvetom protiv T1 u velikom finalu, a Ruler je tada proglašen za MVP igrača turnira.

Ruler i Gen.G su aktuelni prvaci LCK lige, oni su u letnjoj sezoni ubedljivo došli do titule uz ukupan 17-1 skor u grupnoj fazi i 3-0 pobedu u finalu protiv T1. Gen.G je došao kao veliki favorit na Svetsko prvenstvo 2022, ali su u polufinalu izgubili od budućeg prvaka sveta DRX.

Tokom svoje bogate karijere Ruler je tri puta izglasan u prvu petorku LCK lige, a ujedno je proglašen i MVP igračem sezone koja je iza nas. U svojoj karijeri je napravio čak šest Pentakillova u LCK ligi, treći je igrač koji je napravio 2.000 killova u takmičenju i četvrti igrač koji je odigrao preko 500 partija.

Njegov odlazak iz Gen.G je malo ko očekivao, a u njegovu čast Gen.G će povući dres sa brojem jedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet