SerbianEnglish

Učenici škole “1. novembar” dostojno predstavljaju državu i grad

 Učenici škole “1. novembar” dostojno predstavljaju državu i grad

FOTO: Telesport

Učenici  Škole za osnovno I srednje obrazovanje,, 1.novembar “, u Čačku postižu zapažene rezultate na gotovo svim sportskim takmičenjima. Učestvovali su i na Državnim prvenstvima Specijalne Olimpijade Srbije kao članovi Sportskog kluba ,,Morava”, i zauzeli prvo mesto u odbojci na pesku za žene, dok su u fudbalu bili treći.

FOTO: Telesport

Ova takmičarska godina završava se krajem novembra kada će biti održano takmičanje u basketu za muškarce, dok će se ženska ekipa nadmetati početkom decembra. Do tada učenici vredno treniraju kako bi pokazali kvalitetnu igru na terenu, a kako su nam Vlade i Mira Kurćubić rekli najvažniji je trening.

U februaru su učenici ove škole zauzeli jedno prvo I dva druga mesta na Državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije u plivanju. Istakli su se i u stonom tenisu.

FOTO: Telesport

,,Sa uvođenjem inkluzivnog obrzovanja u  škole , sve je izraženiji broj učenika sa većim poteškoćama u razvoju koji pohađaju školu za osnovno i srednje obrazovanje ,,1.novembar “, i to je razlog zbog koga najčešće uzimaju učešće u nekim lakšim sportskim disciplinama”, rekao je direktor, Milorad Đondrić.

Deca iz redovne škole imaju mogućnost da postanu članovi Sportskog kluba ,,Morava”, i uzmu učešće na brojnim takmičenjima, a za sada se formiraju timovi za Svetske letnje igre Specijalne olimpijade koje će naredne godine biti održane u Berlinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet