SerbianEnglish

Budućnost se pretplatila na ,,NBA” mečeve, u Zadru se izdigla kao feniks iz pepela!

 Budućnost se pretplatila na ,,NBA” mečeve, u Zadru se izdigla kao feniks iz pepela!

FOTO: Zadar/Zvonko Kučelin

Domaćin ispustio favorita – 103:104 (26:15, 26:28, 29:27, 22:34).

U prva četri minuta utakmica oba rivala su uspevala da poentiraju samo sa distance, viđene su po tri trojke na obe strane. Usledio je period u kome je, poenterski bar, na delu bio sudar Božića i visokih igrača Budućnosti, da bi Zadar u velikom stilu završio prvu četvrtinu. Nisu se odbrane proslavile ni u drugoj, imao je domaćin priliku da se odlepi, tada su Jovanovićevi momci morali da se uozbilje, primakli su se trojkama Popovića i Rejnoldsa, Jordano svojom seče taj nalet a onda uz pomoć Božića ponovo plus čini dvocifrenim. Popović je sa dva vezana pogotka okrnjio prednost, Drežnjak vraća dvocifreni plus i tako u krug do odlaska na veliki odmor – 52:43.

Lazić sa sedam vezanih poena vraća goste u život, Popović i Bel-Hejns ih vraćaju na samo dva poena zaostatka u ranoj fazi drugog poluvremena. Odbija Zalet nalete, beži do kraja treće deonice ponovo na veliku razliku, četvrta započinje protivničkom serijom. I tako se igra u naletima, nikako da se Budućnost potpuno vrati, činilo se da i neće kada se u poslednjih nešto više od dva minuta ušlo sa rezultatom 102:92. Bel-Hejns je vezao četiri poena i dao Podgoričanima veštačko disanje, u poslednja dva minuta Zadrani su ubacili samo jedan poen, serija promašaja i grešaka, Budućnost to brutalno kažnjava uključujući trojku Rejnoldsa na sedam sekundi do kraja, za koju se ispostavilo da je pobednička jer je Žganec promašio šut za pobedu.

Junaci ovog trijumfa Budućnosti su Bel-Hejns sa 28 ubačenih poena uz pet ukradenih lopti, kao i Rejnolds sa učinkom od 19 poena i devet skokova. Božić se vratio u tim Zadra i ubacio 34 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Jordano je postigao 23 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet