SerbianEnglish

Đoković: Svaki meč sa glavnim rivalima je zlatna prilika za trijumf, neću igrati zauvek

 Đoković: Svaki meč sa glavnim rivalima je zlatna prilika za trijumf, neću igrati zauvek

FOTO: Printscreen

Više od tri sata igre bilo je potrebno našem teniseru da savlada Danila Medvedeva koji se žestoko borio u trećem kolu iako mu ovaj meč nije rezultatski značio.

– Bio sam veoma umoran jer je na terenu bila velika borba. Nisam se mučio sa određenim delom tela, moje celokupno fizičko stanje je preuzrokovano dužinom meča i velikim brojem dugačkih poena. Između prva dva susreta na turniru sam imao dan pauze i osećao sam se sveže pred početak duela sa Danilom. Bio sam nešto nervozniji jer sam znao da ću igrati protiv jednog od najboljih tenisera i najvećih rivala u prethodnom periodu. Želeo sam da pobedim bez obzira na to što sam već obezbedio plasman u polufinale. Uvek želim da pobedim protiv Medvedeva, ovaj meč je pokazao koliko smo obojica mentalno jaki. Danil je želeo da okonča sezonu pobedom, a ja nisam hteo da izgubim. Ne želim da kalkulišem, nikad to nisam radio. Želim da pobedim svaki put. Svaki meč sa glavnim rivalima je zlatna prilika za trijumf, neću igrati zauvek.

I u trenucima kada je imao fizičke probleme Đoković je pokazao ponovo izuzetnu mentalnu snagu.

– Granice ne postoje, ključ je u glavi. Važan je stav i način na koji prilazite situaciji. Kada imate problema sa telom, to utiče na vaš nastup, govor tela i na vaše razmišljanje. Protivnik može da zapazi takve stvari i pokuša da preuzme inicijativu tokom poena, kao što je Danil to danas činio. Najveća borba je ona unutrašnja – ako se osećate najbolje moguće, bolje ćete i igrati, samim tim će i rezultati biti na višem nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet