SerbianEnglish

Fric pokazao zube, Đoković šampionski mentalitet!

 Fric pokazao zube, Đoković šampionski mentalitet!

FOTO: ATP Tour

Srpski as u finalu završnog mastersa – 2:0 (7:6, 7:6).

Izuzetno kvalitetan tenis gledali smo već od uvodnog gema. Mnogo sigurnije je Đoković izgledao na svoj servis, dva puta čak protivnika ostavio na nuli. To je bio slučaj i kod prvog brejka u ovom duelu, iz svog trećeg pokušaja da dobije gem na svoj servis Fric nije osvojio ni poen, tačnije, naš teniser mu to nije dozvolio. Amerikanac se brzo trgao i ribrejkovao, potom su obojica bili sigurni na svoj servis i ušlo se u taj-brejk. Kad je bilo najpotrebnije presudili su Đokovićeva mentalna čvrstina i iskustvo, prelomio je prvi set u svoju korist.

Drugi nije dobro počeo, odmah mu je Fric oduzeo servis. Sledi nekoliko gemova u kojima nije bilo šansi za brejk bilo na jednoj, bilo naa drugoj strani, štaviše, utisak je bio da Amerikanac usmerava set na svoju vodenicu. Fric je servirao za osvajanje seta, na kraju je baš tada Đoković ugrabio prvu priliku za brejk i iskoristio je. Sve je to bilo uvod u taj-brejk još stresniji nego što je bio onaj prvi. I tada je srpski igrač bio taman za toliko bolji da čekira kartu za finale.

Imaće Đoković priliku da se bori za trofej na Završnom mastersu koji nije osvojio od 2015. godine. Protivnika će sačekati, u direktnom duelu o tome ko mu ide na megdan odlučiće Kasper Rud i Andrej Rubljov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet