SerbianEnglish

Bajić: Svestan sam svega ali moram iz ovih igrača izvući maksimum i da igraju preko svojih mogućnosti

 Bajić: Svestan sam svega ali moram iz ovih igrača izvući maksimum i da igraju preko svojih mogućnosti

FOTO: Igokea/Marija Vuruna

Nije uspela Igokea da nadvlada sve probleme koje ima i pronađe način da savlada Cedevita Olimpiju koja je odnela dva boda iz Laktaša.

– Prvo čestitke Cedevita Olimpiji na zasluženoj pobedi. Evidentno je da su želeli pobedu više od nas. Prvo poluvreme defanzivno možemo reći da smo bili dobri. Međutim, kao trener sam osetio da to nije dobro, da igramo katastrofalno i vodimo osam razlike. Pokušao sam da sugerišem igračima da svi moraju podići fokus. Međutim, videli ste u trećoj četvrtini, pogotovo kada je bila ta serija Cedevita Olimpije gde mi jednostavno nismo postojali, pogotovo defanzivno. Rekao sam i na tajm-autu jer smo sa dva faula primili 30 poena. Nismo imali energije ni najmanje. Najgori fokus nam je bio na stvari oko kojih smo se dogovarali. Tokom cele sedmice sugerisao sam da moramo biti blizu Adamsa i Ferela jer imaju kvalitet. Opet smo se uspeli vratiti iz lošeg perioda. Međutim, ponovo pad koncentracije. Previše izgubljenih lopti, loši napadi, spejsing, lopta se loše kretala i to su oni iskoristili. Cedevita Olimpija je to iskažnjavala i zasluženo pobedila.

Ne libi se Bajić da iznese sve kritike.

– Rekao sam u svlačionici da je nedopustivo da igrači sa klupe nemaju doprinos. Svestan sam da moraju igrati Kondić, Delalić i Marić ako želimo pobediti. U suprotnom, nemamo šta tražiti. Bez koncentracije smo ušli u meč. Ne mogu verovati da nemamo motiva dobiti ovakvog protivnika. Možda je do mene, možda ih nisam dovoljno motivisao. Ali jednostavno, mora postojati želja. Imamo 4:2 i igramo kući. Cedevita Olimpija je dobar tim ali smo pokazali protiv Budućnosti da možemo dobiti takve ekipe.

Ne želi alibije u vidu kadrovskih problema.

– Svestan sam ja da se oseti izostanak Stivensa pa i Nakića i Talića. Svestan sam svega ali moram iz ovih igrača izvući maksimum i da igraju preko svojih mogućnosti. Đorđević sada ima drugu ulogu, Marić nije imao veliku minutažu do sada. Treba vremena da ti momci dobiju na samopouzdanju. Ali mora se pokazati želja za pobedom u ovakvim utakmicama, a večeras je to izostalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet