SerbianEnglish

Đoković: Gladan sam, vrlo sam motivisan

 Đoković: Gladan sam, vrlo sam motivisan

FOTO: Matthew Stockman

Novak Đoković je u polufinalu turnira u Torinu savladao Amerkinaca Tejlora Frica sa 2:0 po setovima 7:6, 7:6. Nakon meča u izjavi se videlo da je srpski teniser vodio veliku bitku na terenu.

“Morao sam da se borim da preživim. Nisam se osećao previše sveže danas i nisam imao mnogo samopouzdanja. Posle onakve borbe, znao sam da će mi biti potrebno malo vremena da povratim snagu i pronađem kretanje, brzinu i vreme za reakciju. Nisam odigrao na nivou na koji sam navikao, ali sam srećan što sam uspeo da pobedim današnjeg protivnika koji je bio svestan da se fizički neću osećati dobro. On je jedan od najboljih servera, veoma je teško igrati protiv njega, ali sam uspeo da ga nateram da odigra udarac više. Nekoliko poena je odlučilo, drago mi je da sam danas ja bio na pobedničkoj strani.”

Trenutno sedmoplasirani teniser je dodao da su mu navijači pomogli u odlučujućim trenucima meča.

“Navijači su mi mnogo pomogli, posebno u taj-brejku drugog seta. Znam da nije bilo najatraktivnije, ali sam uživao u ovoj atmosferi. Kada ljudi dođu da nas gledaju kako igramo, mi to veoma poštujemo. Morao sam da se saberem jer je protiv ovakvih igrača svaki poen važan. Nisam srećan što sam izgubio onaj reli na 5:4, ali sam uspeo da se vratim.”

Novak je pet puta osvajao ovaj turnir, a u finalu ga čeka bolji iz duela Kasper Rud i Andrej Rubljov.

“Gladan sam. Vrlo sam motivisan, ostao je još jedan meč. Motivisan sam, svestan sam istorije koja je na talonu. Imam priliku da ispišem još stranica teniske istorije. Motivacije imam na pretek, toga mi ne nedostaje i ostalo mi je da se spremim i pokušam da pobedim.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet