SerbianEnglish

Đoković: Hvala porodici i svima koji su ostali uz mene, ovaj trofej je vaš koliko i moj

 Đoković: Hvala porodici i svima koji su ostali uz mene, ovaj trofej je vaš koliko i moj

FOTO: ATP Tour

Trebalo je pregurati sve što je srpski teniser morao tokom večeras završene sezone, uspeo je u tome, izašao jači i osvojio Završni masters posle sedam godina.

– Veliko je dostignuće s obzirom da osam najboljih igrača igra na ovom turniru. Uspeo sam da izjednačim rekord sa Federerom. Posebno mi je značajan turnir zbog svega što smo ja i moja porodica preživeli ove sezone. Ovaj trofej je slađi zbog toga što sam ga čekao sedam godina. Ogromna je stvar. Pričao sam o ovoj sezoni, koliko je čudno sve, vežbao sam i neću da ponavljam ono što svi znaju. Bio sam na iglama tokom cele sezone, da li zbog turnira ili dozvola da učestvujem na turnirima, srećan sam što sam imao priliku da igram i osvojim ovaj prestižni turnir.

Par reči i o samom finalu.

– Finale je to. Ti mečevi budu odlučeni na jednu loptu. Jedan brejk bio je dovoljan u oba seta. Rud je igrao dobro u oba seta. U 12. gemu sam uspeo u prvom setu da ga nateram da igra. Zadovoljan sam kako sam igrao.

Kasper Rud je zaradio pohvale za večerašnji nastup.

– Čestitam ti Kaspere na igri. Nisi imao sreće. Znam koliko naporno radiš i tvoja radna etika je inspiracija. Imao si fantastičnu godinu. Čestitam tebi i tvom timu. Sjajan ste tim, imate poštovanja, samo lepe stvari mogu da kažem. Čestitam ti na sjajnoj godini. Znam da si se nadao da možeš do pobede i da uzmeš tri titule. Ali, dva grend slem finala i na ATP turu, uveren sam da ćeš ubrzo spustiti ruke na trofej.

Posebno se Đoković zahvalio porodici i svima koji su mu dali podršku tokom teških trenutaka.

– Hvala mojoj porodici, svima vama koji prolazite kroz teške trenutke, naročito ove godine sa mnom. Dali ste mi neophodnu podršku i rame na koje mogu da se oslonim. Želim da znate da cenim što ste ostali uz mene, ovaj trofej je vaš koliko i moj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet