SerbianEnglish

Jovanović: Favoriti smo iz senke

 Jovanović: Favoriti smo iz senke

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Milan Lane Jovanović koji je doneo pobedu Srbiji na Svetskom prvenstvu 2010. godine protiv Nemačke analizirao je za “Sportski žurnal” predstojeći Mundijal i smatra da “Orlovi” imaju šanse da naparave iznenađenje.

“Favoriti smo iz senke. Imamo vrhunske pojedince, veliki broj individualaca koji mogu da reše utakmicu, kreativnost, nadahnuće, samopouzdanje…”

Nekadašnji fudbaler Liverpula smatra da prolazimo u nokaut fazu.

“Nema lakih grupa. Brazilci su jedni od favorita za osvajanje Mundijala. Tradicionalno žele da uspešno počnu prvenstvo. Gledao sam njihov prijateljski meč protiv Južne Koreje i stekao utisak da nisu perfektni. Korejci su im pravili dosta problema, zašto ne bismo i mi kad imamo bolje napadače. Od Švajcarske i Kameruna smo sigurno jači, tako da ne sumnjam da ćemo proći u nokaut fazu. Drugačiji je odnos snaga Švajcaraca i nas sada nego pre četiri godine, a i u Rusiji smo bili oštećeni za jedanaesterac nad Mitrovićem.”

Napomenuo je da je ova ekipa spremna za veliak dela.

“Ne sviđa mi se što odmah igramo sa Brazilom, jer ako ne izvučemo povoan rezultat imaćemo psihološki problem i imperativ pobede u naredna dva meča. Sa najboljima ipak, moramo da se sastanemo kad-tad. Odlučujuća je bila i utakmica sa Portugalijom u Lisabonu, pa je ova generacija pokazala da je zrela za velika dela. Isto je bilo i u duelu sa Norveškom u Oslu, u Ligi nacija, iako rival nije kvaliteta Brazilaca i Portugalaca.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet