SerbianEnglish

Riot uveo velike promene u LEC i EU Masters

 Riot uveo velike promene u LEC i EU Masters

FOTO: LEC

Riot je jutros izdao zvanično saopštenje sa detaljnim opisom velikih promena koje nas očekuju u evropskom LoL esportu od 2023. godine.

Glavna promena je da će Riot spojiti Evropu, Tursku, CIS regiju, Bliski Istok i Severnu Afriku u jednu EMEA regiju kao što su uradli u Valorantu.

LEC menja ime u League of Legends EMEA Championship (skraćenica bi trebala da ostane ista) i biće podeljen na tri sezone – zimu, proleće i leto. Zimska i prolećna sezona će se odigrati u prvom delu godine, pre Mid-Season Invitational turnira, na kom će nas predstavljati pobednik prolećne sezone, a nakon završetka sve tri sezone odigraće se veliko LEC Season Finals finale na kom će biti krunisan LEC šampion za 2023. godinu.

Svaka od tri sezone će se sastojati iz grupne faze u kom će timovi igrati po jedan Bo1 meč svako protiv svakog. Osam od deset ekipa će proći dalje, biće podeljeni u dve grupe od po četiri tima, u ovoj fazi će se igrati Bo3 mečevi, a iz nje će ukupno četiri najbolje ekipe proći u plejof gde će se igrati Bo5 mečevi po sistemu duplih eliminacija.

Na LEC Season Finals će igrati ukupno šest najuspešnijih timova iz cele godine i na njemu će se pored titule boriti i za priliku da predstavljaju regiju na Svetskom prvenstvu.

Među velikim promenama je i ta da će turska TCL liga biti prebačena u regionalnu ligu, tako da ćemo je od sada gledati na EU Mastersu. EU Masters menja ime u EMEA Masters i tamo nas očekuju velike promene, prvenstveno promena u distribuciji slotova, o čemu će nas Riot naknadno obavestiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet