SerbianEnglish

Gordi albion započeo šesticom!

 Gordi albion započeo šesticom!

FOTO: England

Irancima mreža napunjena do vrha – 6:2 (3:0).

Razlika u kvalitetu bila je bolno očigleda iz ugla azijskog predstavnika sve vreme, uz malo sreće, uslovno rečeno, uspeli su da odolevaju do 35. minuta. Uslovno rečeno jer je situacija kada je Megvajer pogodio okvir gola bila samo odlaganje neizbežnog, centaršut Šoa sa leve strane na peterac i idealan trzaj glavom Belingema za prvenac u dresu reprezentacije najavili su ono što će uslediti.

Pred kraj poluvremena Megvajerov skok je dao mnogo bolje rezultate, ispostavilo se da je on asistencija pred trenutak kad je Saka sjajno zahvatio loptu i uz pomoć prečke je zakucao u mrežu. Nisu se Iranci oporavili od drugog a već su primili i treći gol, osvojena lopta na protivničkoj polovini, Kejn je perfektno ubacio sa desne strane, Sterling sve to lepo pratio i rutinski finiširao.

Nekako prelako je Engleska došla do četvrtog gola u 62. minutu, Sterling je pronašao Saku na desnoj strani, ovaj kaznio letargiju protivničke odbrane i vrlo lako je matirao. Tri minuta kasnije Iran je dao znake života, uporan i strpljiv napad po desnoj strani, lopta je stigla do Golizadeha, on je proturio između nekoliko defanzivaca pred peterac, Taremi je poslao od prečke preko linije.

Tek što je ušao u igru u 71. minutu, Rašford se upisao u strelce, Kejn je lepo prihvatio loptu i brzo je poslao ka njemu, ofanzivac Mančester Junajteda izlomio je jednog Hoseinija, nakon toga njegov prezimenjak na golu bio je nemoćan. U samom finišu je odbrana Irana kolabirala još jednom, pobegao joj je Vilson i asistirao Grilišu za rutinsku egzekuciju.

Ako je nešto pohvalno za Irance, to je što su im se ofanzivci potrudili da u nadoknadi ublaže poraz. Azmun je imao stopostotnu šansu, našao se licem u lice sa Pikfordom, engleski čuvar mreže je dovoljno zakačio loptu da je preusmeri na prečku. Izborio se Iran nešto kasnije za penal, Taremi ga je realizovao za konačan rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet