SerbianEnglish

Ivanović: Želim igrače i ekipu koja veruje da može da dobije svakog

 Ivanović: Želim igrače i ekipu koja veruje da može da dobije svakog

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Došlo je na red i prvo gostovanje za Crvenu zvezdu sa novim trenerom, ide se na noge Albi u Berlinu a pred put je crnogorski stručnjak ponovio šta želi od svojih momaka.

– Ono što sam rekao prvog dana kada sam došao ovde, želim igrače i ekipu koja veruje da može da dobije svakog. Sa tim mentalitetom moramo da izađemo na teren. Da počnemo da igramo agresivno i sa koncentracijom 40 minuta.

Oduševljen je Ivanović onim što je naredni protivnik prikazao u prethodnom periodu.

Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju veoma brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima.

Gaji veliko poštovanje za sistem nemačkog kluba koji je prepoznatljiv širom Starog kontinenta.

Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio izvanredan rezultat. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo, vrlo veliki broj laganih koševa. Sikma je glavni igrač, plejmejker, neko oko koga se sve vrti, ali ne može on sam. Taj sistem i način igre daju svima mogućnost da iskažu talenat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet