SerbianEnglish

Kasper Rud: Novak i Rafa su nešto posebno

 Kasper Rud: Novak i Rafa su nešto posebno

FOTO: Printscreen

Novak Đoković je u finalu savladao Kaspera Ruda nakon 92 minuta igre i tako osvojio šesti put titulu u Torinu. Nakon meča Norvežanin je izjavio da će mu ova godina u kojoj je igrao četiri finala dati na samopouzdanju.

“Ova dvojica igrača, Novak i Rafa, oni su nešto posebno. Imaju tu mogućnost u sebi da iskorače onda kada ja to ne mogu. To je nešto što moram da popravim. Izgleda da oni uvek dobijaju te važne poene, setove. Uvek sam bio na strani poraženog kada sam igrao sa njima. Igrao sam dosta i sa Novakom, i gotovo svaki set koji sam izgubio bio je tesan, 7:6, 7:5, jednostavno ne mogu da napravim važan korak kad je potrebno. Zato su oni veliki i traju tako dugo. To želim i ja da razvijem, verujem da mogu tako nešto. Nadam se da će mi ova godina dati na samopouzdanju”

Ipak se Kasper ne oseća loše pošto je u finalima gubio od najvećih.

“Imao sam mnogo iskustva u tim finalima. Pokušaću da nađem motiv ako mi se opet ukaže prilika da ih igram. Ako se pogledaju moji protivnici u tim mečevima, bilo je teško. Rafa na Rolan Garosu i Novak ovde u Torinu, to su najveći izazovi koji imamo. Ne osećam se loše što sam izgubio od njih. Ipak, to mi daje motiv i glad da sledećeg puta, u nekom ovakvom finalu, dobijem meč. Nadam se da ću naučiti iz ove godine. Osećam da i dalje imam prostora za napredak, iako sam srećan kako su stvari išle ove sezone”

Rud je ove godine igrao u četiri velika finala, i u njima je gubio od Karlosa Alkaraza (Majami, US Open) Novaka Đokovića (Torino) i Rafaela Nadala (Rolan Garos).

“Razočaranje je izgubiti u tri velika finala, ali ukupno gledano, da ste mi ponudili 1. januara da ću na kraju godine biti treći i igrati nekoliko velikih finala, odmah bih to potpisao. Bez ikakve sumnje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet