SerbianEnglish

Konačno dinamična utakmica, strpljiva Holandija uz malo sreće savladala hrabri Senegal!

 Konačno dinamična utakmica, strpljiva Holandija uz malo sreće savladala hrabri Senegal!

FOTO: OnsOranje

Van Galovi momci slomili protivnika u poznoj fazi – 0:2 (0:0).

Za razliku od prethodna dva duela u ovom smo videli dva koliko-toliko ravnopravna protivnika. Jasno je bilo da je Holandija favorit ali joj je dugo trebalo da to i zaista pokaže, hrabro se suprotstavio Senegal, vrebao prilike, čak i određeni period meča bio bolji i opasniji rival. I u prvom poluvremenu je ritam bio dobar ali je falilo onih pravih prilika, nekako ni jedni ni drugi nisu bili dovoljno fokusirani i konkretni onda kad je trebalo da finiširaju opasne napade. Tu i tamo videli smo opasne pokušaje, bez udarca u okvir gola, možda i najopasnija situacija bila je ona kada je De Jong dobio loptu u odličnoj poziciji pa se umesto da šutira iz prve odlučio za dribling, potom još jedan, zakomplikovao je situaciju i ona je otišla u nepovrat.

Lavovi Terange bili su opasniji rival veći deo drugog poluvremena. Prvo je Dia dobio dobru loptu iza leđa odbrani, iskosa sa desne strane gađao je bliži ugao, Nopert je bio na mestu. Možda i iz bolje pozicija gađao je Idriza Gaj, uhvatio holandskog golmana u raskoraku, ipak on je uspeo da se snađe i nekako odbije ovaj udarac.

Momci u narandžastim dresovima poveli su u 84. minutu, u prvoj situaciji kada je neki pokušaj išao u okvir gola. De Jong je centrirao sa leve strane, po prvi put je odbrana Senegala nešto slabije reagovala, nije se baš kretnjom proslavio ni Mendi, Gakpo je pored njega glavom poslao loptu u mrežu. Mogao je Pape Gaj brzo da vrati egal, i njegova lopta je išla u donji ugao, treći put se Nopert istakao intervencijom. Pred sam kraj Klasen je overio trijumf, Depaj je dobio duel sa Kulibalijem, Mendi je odbio njegov udarac, na svoju žalost direktno na nogu fudbaleru Ajaksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet