SerbianEnglish

Poketino: Kada dovedete previše igrača kojima treba pronaći mesto i žele da budu broj jedan, može da dođe do zabune

 Poketino: Kada dovedete previše igrača kojima treba pronaći mesto i žele da budu broj jedan, može da dođe do zabune

FOTO: Paris Saint-Germain

Argentinski stručnjak je u razgovoru za španske medije potvrdio da smatra kako njegov rad za kormilom Pariz Sen Žermena nije dovoljno cenjen, upitan je i da li je Park prinčeva najnezahvalnija lokacija za rad.

U potpunosti se slažem. Svi potcenjuju rad trenera. Kada nešto osvojimo to je zbog individualnog talenta, a kada izgubimo onda je to trenerova krivica. Napravljen je model timskog kluba. Bilo je teško kompletirati taj model sa toliko nepoznanica. Sve te ličnosti, sa tim talentom, u jednom timu su se desile u Parizu. Tom modelu bilo je potrebno vreme. Igrači su se tek vratili sa Kopa Amerike, sa Evropskog prvenstva, povrede, novi grad, kultura… Došli smo u situaciju da imamo devet ili deset igrača koji su bili kapiteni svojih timova.

Nešto ranije je Poketino kazao da je teško uklopiti nekoliko superzvezda u isti tim.

Za Barselonu da ima Mesija ili Real Ronalda – to je blagoslov. Ali kada dovedete previše igrača kojima treba pronaći mesto i žele da budu broj jedan, može da dođe do zabune. Na kraju krajeva, kada igrate, imate 11 igrača i jednu loptu. Dobijete penal i ko će ga izvesti? U tim situacijama odluku čak ni ne donosi trener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet