SerbianEnglish

Prosinečki: Piksi je igračima dao drskost kakvu je i on imao kao igrač

 Prosinečki: Piksi je igračima dao drskost kakvu je i on imao kao igrač

FOTO: NK Olimpija

Mnogi vide reprezntaciju Srbije u Kataru kao ekipu koja bi mogla da napravi iznenađenje, to je izjavio i Robert Porisenčki, koji je rekao da ga Srbija podseća na Hrvatsku sa prošlog Mundijala gde su igralu u finalu.

“Generalno, mislim da mogu biti jako dobri. Pojedinačno su jako dobri, selektor im je dao drskost kakvu je i on imao kao igrač i tako da sad izgledaju jako, jako dobro. Manje-više isto kao i Hrvatska. Srbija je pobedila u Portugalu, pa nedavno bez problema Norvešku sa jednim Erlingom Halandom u Ligi nacija. To je jedna sasvim druga reprezentacija nego pre kada su imali dobre pojedince, ali nikad dobar kolektiv. Piksi je to sve posložio i izgledaju jako dobro. Biće im teško, ali verujem da će biti drugi u grupi iza Brazila, koji je po meni prvi favorit za titulu šampiona. Ako prođu grupu sve je moguće”

Nakon toga prokomentarisao je i reprezentaciju Hrvatske sa kojom je na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojio bronzanu medalju.

“Vrlo teško se to može ponoviti, ali Hrvatska ima jednu dobru reprezentaciju, mogu reći solidnu ekipu sa dobrim, mlađim igračima. Ipak sve zavisi kakav će biti Luka Modrić, koji je vođa ovog tima. Hrvatska će proći grupu, a posle u nokaut sistemu je sve moguće. U pitanju je ekipa koja zna i dobro igra, pa se rezultatski gledano, nikad ne zna s Hrvatskom. Imaju kvalitet, u pitanju je spoj mladih i iskusnijih igrača, tako da najpre neka prođe grupnu fazu, a onda može svašta da bude. Da ponovi Rusiju – teško, ali može biti vrlo interesantno prvenstvo za Hrvatsku”, rekao je Prosinečki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet