SerbianEnglish

Prvi remi na Mundijalu zatvorio današnji program

 Prvi remi na Mundijalu zatvorio današnji program

FOTO: Cimry

Sjedinjene Američke Države i Vels podelili bodove – 1:1 (1:0).

Dva različita poluvremena, u oba je po jedna selekcija imala inicijativu dok je druga bila prinuđena ili se odlučila na podređeni položaj. U prvih 45 minuta Amerikanci su ti koji su vršili pritisak na protivnika, iz toga su se izrodile dve dobre šanse i vodeći pogodak. Najpre su Velšani u ranoj fazi utakmice imali sreće, posle ubacivanja Vee umalo je Rodon postigao autogol, Henesi je nekako odbio tu loptu da bi u nastavku istog napada Sardžent pogodio stativu.

Inicijativa američke selekcije dala je rezultata u 36. minutu. Tada je Pulišić idealno proturio loptu kroz protivničku odbranu, Vea demonstrirao koliko je brz, stigao do nje pre čuvara i proturio je pored Henesija u mrežu.

Svesno ili pod prinudom protivničkog pritiska Amerikanci su se povukli u drugom poluvremenu. Taj pritisak Velsa počeo je da jača negde na polovini igre u nastavku kada su u dva navrata ozbiljno napali, prvo je Dejvisov udarac glavom Tarner prebacio preko prečke, potom je nakon kornera koji je usledio Mur gađao tik preko okvira.

Do zasluženog boda Velšani su došli zahvaljujući penalu koji je skrivio Cimerman. Bejl je preuzeo odgovornost u 82. minutu, Tarner je pročitao gde će šutirati ali ništa nije mogao da uradi povodom toga. Kao da su obe selekcije bile zadovoljne bodom ili im je bar više stalo da sačuvaju taj rezultat umesto da previše rizikuju, meč je relativno mirno priveden kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet