SerbianEnglish

Terzić: Svesni smo da nam je dobar remont potreban

 Terzić: Svesni smo da nam je dobar remont potreban

FOTO: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde gostovao je na Ekonomskom fakultetu gde je odgovarao na pitanja studenata, između ostalog dotakao se i realnosti poslovanja kluba u kontekstu moguće prodaje Strahinje Erakovića.

– Niko ne može da kaže da li će otići ili ostati. Mi bismo voleli da ostane, donosi nam ogroman kvalitet, jer niko nema bonusa sa takvim kvalitetom u Srbiji. Sa druge strane poslovni direktor me stalno pita kada ću da prodam Erakovića kako bi obezbedio plate. Videćemo od tržišta i ponude, razmotrićemo. Svesni smo da nam je dobar remont potreban. Imamo igrače koji su mnogo dali Zvezdi, zadužili su klub, ali u fudbalu nema emocija. Nema sentimentalnosti. Ako vidimo da su u padu, imamo obavezu da reagujemo, jer je to u interesu kluba. Potrebni su nam novi igrači.

Iskoristio je priliku i da pohvali svog saradnika, sportskog direktora crveno-belih.

Svi pamte samo loše poteze, niko neće da navede dobre. Malo je čudno da kritikujemo sportskog direktora koji za pet godina osvoji isto toliko šampionskih titula. Srećom Mrkela ne čita one forume i komentare, oni ga tamo razvaljuju. Uvek se priča kako su za te trofeje zaslužni Milojević, Stanković, Terzić, igrači…Čovek nije imao para. Šta vi mislite da je Mrkela čudotvorac? Da će on bez sredstava da vidi nekog top igrača, kao što mene zove prijatelj i kaže što je onaj Golovin dobar. Pa naravno da je dobar, Monako ga platio 30 miliona evra.

Dotakao se Terzić i finansijskih mogućnosti kluba.

Ove godine smo doveli Bukarija za dva miliona evra, plus milion evra bonusa koji će se ostvariti. Pre toga smo Mirka Ivanića platili 1,5 miliona evra, toliko i Kingsa Kangvu ovog leta, Pešić je plaćen milion. Sudaramo se sa Monakom koji investira minimalno 15 miliona evra u igrače. Mi smo skučeni. Moramo da povećamo prihode kako bismo dovodili skuplje igrače koji bi donosili dodatni kvalitet. Igrači koje platite milion ili 1,5 milion evra teško da će praviti razliku u Evropi, u Ligi šampiona. Nama je najveća plata 600 hiljada evra. To je malo, Olimpijakos i Dinamo imaju igrače sa milionskim ugovorima. Greške se dešavaju, i dešavaće se u budućnosti. Eto, Junajted dovede Megvajera, njega nikada ne bih doveo u Zvezdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet