SerbianEnglish

TIM KOLA ADMIRALBET ABA LIGE (7. kolo)

 TIM KOLA ADMIRALBET ABA LIGE (7. kolo)

Pauza je završena, regionalno takmičenje se vratilo i donelo nam drame u Zadru i Železniku, sigurne pobede Crvene zvezde i Partizana, bitne brejkove za Cedevita Olimpiju i Megu, kao i novi trijumf SC Derbija. Ovo je naš izbor najboljih pojedinaca u sedmom kolu AdmiralBet ABA lige.

TRE BEL-HEJNS (Budućnost)

Još jedno ludo gostovanje za Budućnost koja je posle Laktaša i u Zadru odigrala meč sa ,,NBA” rezultatom, sada sa drugačijim ishodom. Imao je domaćin sve u svojim rukama, dvocifrenu prednost pred poslednja dva minuta, plus osam i dva bacanja na manje od minut, a onda su Podgoričani predvođeni Kanađaninom izgubljenu utakmicu pretvorili u brejk. I inače je Bel-Hejns bio taj koji je držao Budućnost u igri, u poslednjem minutu je još ubacio bitnu trojku, pa ukrao ključnu loptu i umesto da je položi u koš odlučio se za asistenciju Rejnoldsu za trojku koja se ispostavila pobedničkom. Na kraju je meč završio sa 28 poena, po pet skokova i ukradenih, tri asistencije, sve u svemu ovaj ishod mu je nagrada za kontinuitet dobrih partija u prethodnom periodu i zbog toga je po našem izboru upravo Bel-Hejns igrač kola.

DRAGAN MILOSAVLJEVIĆ (Mega)

Povratak iskusnog beka razdrmao je Baraćev sastav posle lošeg početka sezone. Milosavljević je bio jedan od ključnih faktora za prvu pobedu u sezoni u prošlom kolu a definitivno najbitniji za stotku u Topolici. Mornaru je ubacio 20 poena, sedam puta asistirao, imao šest uhvaćenih i tri ukradene lopte, pomogao ekipi u odbrani dovoljno da se rival spusti na broj poena koji garantuje jedan siguran trijumf.

FOTO: Mornar/Media Pro

KAMERON REJNOLDS (Budućnost)

Uz Bel-Hejnsa držao Budućnost u Zadru u teoretskom dometu da se desi čudo, i desilo se! Upravo je Rejnolds na kraju bio čovek odluke, njegov poslednji šut je bio i poslednji pogodak na meču, trojka nekoliko sekundi pre kraja koja bi mogla da bude jedan od ključnih poena u sezoni ako ona bude uspešna i ovaj trijumf neka inicijalna kapisla, impuls da se Jovanovićev sastav trgne. Krilni košarkaš Podgoričana ubacio je 19 poena uz sjajne procente, imao devet skokova, po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu, njemu i Bel-Hejnsu najpre idu pohvale za prekid lošeg momentuma na gostovanjima u AdmiralBet ABA ligi.

FOTO: Zadar/Zvonko Kučelin

DANILO TASIĆ (SC Derbi)

U najavi sezone rekli smo da smo iznenađeni što mu FMP nije ponudio novi ugovor, potom i zbog toga što je novi klub našao u poznoj fazi leta. SC Derbi trlja ruke zbog toga jer je u Tasiću dobio vezivno tkivo i timskog igrača koji će biti ozbiljan adut u borbi za zadovoljavajući rezultat. Nije on taj koji će možda iskočiti poenterski uvek ali bez izuzetka daje bitan doprinos iz meča u meč. Tako je bilo i protiv Borca, 13 poena, šest skokova, pet asistencija, po jedna ukradena i blokada, uvek bi iskočio onda kada je trebalo odbiti opasne nalete rivala i sprečiti ga da se vrati u meč.

FOTO: SC Derbi/Filip Roganović

ALEN OMIĆ (Cedevita Olimpija)

Treći košarkaš, posle Božića i Frejzera, koji se našao u našem timu kola tri puta. Ako se pogleda uticaj na tim, činjenica da Cedevita Olimpija igra u skraćenoj rotaciji i sa jednom pravom peticom, iskusni Slovenac je u ranoj fazi takmičenja verovatno i najbolji centar u regionalnom takmičenju. Zmajeve je predvodio u Laktašima, eksploatisao to što je Igokea trenutno sa problemima u reketu, ubacio im 16 poena uz deset skokova, po dve asistencije i ukradene, bio izuzetno bitan faktor da se uspešno prebrodi teško gostovanje.

TIM KOLA ADMIRALBET ABA LIGE (7. kolo): Tre Bel-Hejns, Dragan Milosavljević, Kameron Rejnolds, Danilo Tasić, Alen Omić.

IGRAČ KOLA: Tre Bel-Hejns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet