SerbianEnglish

Bez golova u dva popodnevna duela, Očoa ponovo pokupio simpatije fudbalske javnosti!

 Bez golova u dva popodnevna duela, Očoa ponovo pokupio simpatije fudbalske javnosti!

FOTO: Mexican National Team

Prvi mečevi završeni najnepopularnijim rezultatom.

Teško je reći ko je zadovoljniji bodom u duelu između Danske i Tunisa. Danci su ušli u ovaj meč kao favoriti ali sem poseda na terenu to baš i nije izgledalo tako, jesu Tunižani neretko prepuštali inicijativu protivniku, međutim, može se reći da su u prvih 45 minuta oni ti koji su imali zrelije prilike. Pogotovo Žebali koji je pred sam kraj istog izbio sam ispred Šmajhela, podigao loptu, iskusni čuvar mreže je zakačio dovoljno da ona završi u korneru.

Jače je napala Danska u nastavku, na mukama je bila odbrana Tunisa. Zadatak je pak ispunila uspešno, doduše, najviše zahvaljujući Damenu na golu. Golman Orlova tri puta je sačuvao svoj gol kod opasnih protivničkih udaraca, jednom imao i sreće, potpuno zasluženo, kada je Kornelijus sa maltene metar udaljenosti glavom poslao loptu u stativu. Pomešani utisci, Tunižanima bod prija, mada su shodno prikazanom u prvom poluvremenu možda sanjali i sva tri.

Isto pitanje se može postaviti i meč Meksika i Poljske. Trikolori su imali inicijativu u prvom poluvremenu, sasekli su u začetku sve napadačke zamisli Poljaka, opasno napali u nekoliko navrata ali nisu bili dovoljno spretni da savladaju uglavnom koncentrisanog Šćešnog.

Više vatre je bilo u nastavku, najbitniji momenat je penal za Poljsku. Izveo ga je Levandovski u 55. minutu, Očoa ga je pročitao, time i najavio malo jači ritam. Bilo je opasnih napada i na jednoj i na drugoj strani, pošteno je reći malo više od strane Meksikanaca, mada ne i onako baš velikih šansi, mreže su mirovale do samog kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet