SerbianEnglish

Rekorder Žiru ulepšao kanonadu protiv Australije!

 Rekorder Žiru ulepšao kanonadu protiv Australije!

FOTO: French Team

Ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona za početak odbrane titule – 4:1 (2:1).

Poslednji duel današnjeg mundijalskog programa nije počeo onako kako smo očekivali, Australijanci su poveli posle devet minuta igre. Duga lopta na desnu stranu, Leki je prihvatio, izlomio Lukasa Ernandeza driblingom i poslao na drugu stativu odakle je Gudvin zakucao u mrežu.

Trebalo je Francuzima vremena da se priberu i odgovore na pravi način, to se dogodilo u 27. minutu. Teo Ernandez koji je zamenio svog povređenog brata Lukasa doneo je novu energiju, na kraju i asistirao Rabiou za izjednačenje. Rabio je bio najzaslužniji za vođstvo pet minuta kasnije, od oduzete lopte do proboja i dodavanja Žiruu kome je preostalo da je ćušne u prazan gol. Razgirao se Mbape, počeo je da teroriše odbranu rivala ali saigrači nisu dobro koristili njegova dodavanja, pred kraj poluvremena se obrukao, sa peterca je promašio okvir gola. Imao je aktuelni šampion i sreće da taj promašaj ne bude kažnjen, lopta je posle Irvajnovog udarca glavom završila na stativi.

Francuzi kontrolišu dešavanja u drugom poluvremenu, ne zaleću se previše ali strpljivo idu po treći gol. Domogli su ga se u 68. minutu, Dembele je centrirao sa desne strane, Mbape pored dvojice čuvara glavom uspeva da matira Rajana. Tri minuta kasnije sve je bilo rešeno, sada je Mbape centrirao, sa leve strane, Žiru se izjednačio sa Anrijem i sada čeka na pogodak kojim bi postao najbolji strelac u istoriji francuske reprezentacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet