SerbianEnglish

Blaugrana nije mesto za iznenađenje, crno-beli nisu mogli više od časnog poraza

 Blaugrana nije mesto za iznenađenje, crno-beli nisu mogli više od časnog poraza

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet

Barselona bolja od Partizana u poslednjoj utakmici večeri – 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19).

Šahovska partija učitelja i učenika od početka, strpljivi, organizovani napadi na obe strane. Odbrane za sada dobro funkcionišu, teško se dolazi do poena, u takvom ritmu se za sada najbolje snalaze Naneli na jednoj a Kalinić na drugoj strani. Egzumova poludistanca pa dva bacanja, potom dobra odbrana nakon koje je Panter u kontri izborio još dva. Sledi još jedna takva situacija sa zakucavanjem Ledeja kao ishodom, plus šest je za sada najveća prednost koju je jedan od rivala imao. Satoranski je driblingom bacio Lesora na pod, stuštio se ka obruču i zakucao, time razgalio domaće navijače i prekinuo taj niz poena gostiju – 17:21.

Ide se dalje u istom ritmu, ostaje žal što dobra igra u odbrani crno-belih nije nagrađena u napadu, Smailagić je dva puta promašio zakucavanje, ni ostali se nisu proslavili pa se Barselona vratila u egal, dva vezana napada uspešno završavaju pod košem Veseli i Da Sailva, i Obradović mora da reaguje. Ledej, Papapetru i Naneli tri vezana napada bacanjima donose poene, Abrines i Higins trojkama prate rezultatski. Tek posle 16 minuta Partizanu se piše izgubljena lopta, problem je što već previše dugo ne mogu da pogode ništa iz igre. Posle tehničke Obradoviću, Laprovitola je doneo tri poena i plus devet Kataloncima, Lesor je pred kraj poluvremena nakon ofanzivnog skoka konačno prekinuo crni period što se tiče koševa iz igre – 39:32.

Prva dva napada domaće ekipe u nastavku završena su Kalinićevim polaganjem, Partizanov napad je i dalje smušen, eto dvocifrenog minusa. Lesor i Anđušić sa dve trojke su malo razmrdali ofanzivni deo ali odbrana ne prati. Čini se da utakmica i definitivno klizi iz ruku gostima, Katalonci su ih nadskakali, energičniji su, samopouzdaniji. Odbrana ne može da zaustavi ništa, uz Anđušića je Egzum jedini koji je nešto ubacio, minus raste. Stala je malo i Barselona ali to rezultatski ne menja previše – 64:49.

Ne dobija Obradović od svojih igrača reakciju koju traži, odbrana još i nekako, ako se izolovano gledaju neki periodi, međutim, trojka Brodzianskog sa otvaranja četvrte deonice je dugo jedini koš. Na kratko smo ponovo videli nešto bolji period crno-belih, Anđušić je ubacio pet poena, Lesor jedno bacanje, vezali su par dobrih odbrana, Kjurik je povratak na teren proslavio trojkom, Jokubaitis ponovo udaljio Katalonce. Anđušić je iznudio pa pogodio tri bacanja, Smailagić povezao blokadu i trojku, posle dugo vremena eto gostiju na jednocifrenom minusu, više od toga se nije moglo.

Pozitivno večeras je to što je Anđušić sa 21 poenom postavio lični rekord u ovom takmičenju, pored njega je još dvocifren bio Naneli sa deset. Dvocifreni su u domaćem timu bili Laprovitola koji je uz 13 poena imao šest asistencija, Satoranski je dodao 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet