SerbianEnglish

Asano protiv Nemaca u epizodi novembar samuraja!

 Asano protiv Nemaca u epizodi novembar samuraja!

FOTO: Printscreen

Još jedno iznenađenje u prvom krugu grupne faze Svetskog prvenstva – 1:2 (1:0).

Prvih 45 minuta Nemačka je odigrala onako kako se od favorita i očekivalo, sem tu i tamo povremene kontre Japana, kontrolisala meč, stvarala šanse, pretila. Ridiger je posle jednog kornera bio zamalo neprecizan, Gonda je zaustavio Kimihov pokušaj. U finišu poluvremena je Musijala gađao sa ivice kaznenog prostora, lopta je prohujala tik iznad prečke. Nije bilo dovoljno sreće i spretnosti iz igre, što pomenute šanse i govore, prednost je došla sa penala. Gonda je načinio prekršaj nad Raumom, najstrožu kaznu izveo je Gundogan u 33. minutu.

Nešto hrabrije je Japan izašao na teren u nastavku ali sem poluprilika i nagoveštaja opasnosti nije bilo konkretnih pokušaja, sem možda jedne situacije kada je Ito naterao Šloterbeka na intervenciju. Štaviše, Nemačka je bila jako blizu drugog gola, prvo je Gnabri šutirao zamalo pred stative na otvaranju drugog poluvremena, potom je Musijala napravio ršum u protivničkoj odbrani ali tukao preko gola, najbliži je bio Gundogan čiji je udarac sa ivice šesnaesterca završio na stativi. Iskupio se Gonda za skrivljeni penal u situaciji kada je u nekoliko sekundi četiri puta zaredom intervenisao, tri pokušaja Gnabrija i jedan Hofmanov, nisu mogli da savladaju japansku hobotnicu.

Kako je meč ulazio u poznu fazu tako su Japanci bili ti koji su preuzimali inicijativu. Sjajnom odbranom Nojer je spasao svoju ekipu kod Itovog novog pokušaja, sledeća njegova intervencija se pretvorila u odbitak za Doana u 75, minutu, rezultat je poravnat. Čovek koji je uneo život u igru Samuraja i njihov heroj večeras je Asano, nije delovalo da će od duge lopte koju je poslao Itakura da se izrodi velika opasnost, napadač Bohuma je iskoristio prostor i trenutak nepažnje da pobegne a potom i zakuca fudbal u mrežu u 83. minutu. Izdržali su Japanci nalet Nemaca u finišu i domogli se velika tri boda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet