SerbianEnglish

Belgiji tri boda, Kanada ima za čime da žali

 Belgiji tri boda, Kanada ima za čime da žali

FOTO: Belgian Red Devils

Minimalni trijumf Crvenih đavola zatvorio veče – 1:0 (1:0).

Prvi su zapretili Belgijanci, Batšuaijev udarac je ukrotio Borjan i time malo dao samopouzdanja ekipi. Kanađani su hrabro ušli u meč, otresito, bez respekta za protivnika, iznudili i rani penal. Ono što je mogao da bude pravi impuls za njih pretvorilo se u loš početak, Kurtoa je skinuo jedanaesterac Dejvisu.

Pošteno je reći da je Kanada bila bolji rival u poluvremenu iz koga je izašla sa minusom. Smušeno je nekako delovala Belgija, puno loših odluka, nedovoljno oštrine u pasovima ili pokušajima u poslednjoj trećini terena, defanzivci protivničkog tima su to bez problema čistili. Na drugoj strani odbrana Martinezovog tima bila je konstantno na mukama, uspešno je ipak izašla na kraj sa njima. Prvi propust odbrane Kanade desio se pred kraj poluvremena i brutalno je kažnjen, loše su reagovali kod duge lopte Aldervirelda, ukazao se prostor Batšuaiju i on je zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog Borjana.

I u drugom poluvremenu je Kanada bila opasniji rival, dok Borjan maltene nije imao ozbiljnijeg posla. Dejvid je šutirao glavom pored gola brzo po povratku na teren, Larin u finišu naterao Kurtou na intervenciju, zatim ga je zaustavio Vertogen, nisu mogli Kanađani do zasluženog boda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet