SerbianEnglish

Crvena furija kao što joj nadimak kaže, bez milosti prema protivniku!

 Crvena furija kao što joj nadimak kaže, bez milosti prema protivniku!

FOTO: SEFutbol

Mreža Kostarikanaca zatresla se sedam puta – 7:0 (3:0).

Neće Kostarika po lepom pamtiti početak ovog Mundijala, od duela sa Španijom bride obrazi. Igrali su Španci u svom stilu, strpljivo, od noge do noge, čekali su da se pojavi rupa u protivničkoj odbrani. Nisu dugo čekali na to, tek 11 minuta, dug napad, uz malo sreće i pomoć protivničkog defanzivca lopta se odbila Olmu, on je napravio sebi poziciju, kretnjom u prijemu običao čuvara i lagano prebacio Navasa.

U po deset minuta razmaka u padali su drugi i treći gol u odnosu na prethodni postignuti. Najpre je Alba u trenucima kad su izgleda Kostarikanci očekivali visoku loptu istu poslao u srce kaznenog prostora ka Asensiju koji je lepo odreagovao, potom je Španija dobila i penal, realizovao ga je Tores za tri gola prednosti na velikom odmoru.

Tores je pogodio i u 54. minutu, sada iz igre. Dugo se lopta kretala po desnoj strani dok nije došla do njega, konfuzna reakcija odbrane Kostarike omogućila mu je novu egzekuciju. Sa svoje polovine je krenuo Balde u 74. minutu, došao do kazenog protivnika i spakovao veliku šansu Morati, Navas na kratko odbija, međutim, Morata je uočio Gavija i poslao mu loptu na volej sa ivice kaznenog prostora, peti pogodak za Enrikeove momke.

Nisu Španci završili na tome, još dva puta su u samom finišu tresli mrežu. Prvo je Soler smestio jedan odbitak iza linije, potom je Morata nekako prelako matirao Navasa nakon duplog pasa sa Olmom pored nekoliko protivničkih fudbalera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet