SerbianEnglish

Dve dobre vesti sa poslednjeg treninga i dve dileme pred sudar sa Brazilom

 Dve dobre vesti sa poslednjeg treninga i dve dileme pred sudar sa Brazilom

FOTO: FSS

Za konačne odgovore sačekaćemo sutra.

Manje od 24 sata srpske fudbalere deli od početka mundijalske odiseje. Mesecima je meč sa Brazilom bio nešto na šta su misle usmerene, nije baš verovatno da će odlučiti o nečemu ali srpska javnost s pravom očekuje da vidi kako će se fudbaleri koji su vratili poverenje nacije suprotstaviti jednog od favorita za Zlatnu boginju.

Sastav za ovaj meč je i dalje pod znakom pitanja. Poslednji trening doneo je dve dobre vesti. Aleksandar Mitrović i Filip Kostić su trenirali sa saigračima i to daje ohrabrenje pred naredne dane, međutim, teško je reći da li će Dragan Stojković moći da ih koristi sutra uveče i koliko. Samim tim, to otvara pitanja kako će izgledati startnih 11 u zavisnosti od izostanka jednog ili obojice pomenutih.

Ukoliko stručni štab proceni da ne treba rizikovati sa Mitrovićem nema previše priče oko toga kako će nam izgledai ofanzivni deo tima. Predvodiće ga Dušan Vlahović, ofanzivniji deo veznog reda činiće Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić. Jedna od dve dileme za nas, nadamo se i za Brazilce, biće bočni igrači u slučaju izostanka Kostića. Ukoliko selektor bude želeo da se osloni na sličan profil igrača jasno je da Filip Mladenović ima prednost, druga opcija je da vođen načinom na koji se njegovi kvaliteti koriste u Veroni tu zaigra Darko Lazović koji inače pokriva desnu stranu u viziji našeg stručnog štaba. Verovatno najmanje šanse od bočnih igrača u ovom trenutku za mesto startera ima Nemanja Radonjić, poprilično visoke su one u slučaju Andrije Živkovića. Dilema broj jedan se svodi se na to da li će Lazović startovati već u kojoj ulozi, u odnosu na to zavisiće i da li će na teren od prvog minuta Živković ili Madenović.

Skoro je pa izvesno da će na gol Vanja Milinković-Savić, defanzivni bedem će činiti Nikola Milenković i Strahinja Pavlović uz još jednog štopera, kreativnost sredini dodatno treba da donese Saša Lukić. Glavna tema druge nedoumice je Nemanja Gudelj. Poput Lazovića, nije pitanje da li će on biti deo startne postave već samo uloge. Ukoliko se Stojković odluči da njime ojača vezni red, velike su šanse da će se u poslednjoj liniji naći Miloš Veljković, ukoliko pak Gudelja povuče tu uz Lukića bi mogao Ivan Ilić koga mnogi smatraju potencijalnim otkrovenjem takmičenja. Stil igre je neupitan, Srbija ga pod ovim selektorom nije menjala, finese jesu. Da li od starta tražimo malo više čvrstine u veznom redu ili kreativnosti, idemo li u napad sa bočnim igračima koji igraju kontra nogom ili jačom, žargonski rečeno, iako pojednostavljeno, navijački. Sat otkucava, odgovori su sve bliži, na mnoga izgovorena i neizgovorena pitanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet