SerbianEnglish

Jovanović: Na agresivnost rivala moramo da odgovorimo istom merom

 Jovanović: Na agresivnost rivala moramo da odgovorimo istom merom

FOTO: Budućnost VOLI/Filip Roganović

U najavi narednog duela u Evrokupu trener Budućnosti najpre se kratko osvrnuo na teško izvojevanu pobedu u Zadru u AdmiralBet ABA ligi.

– Zadovoljan sam pobedom koju smo ostvarili u Zadru. Imali smo mnogo problema, ali ne bih više da ih ponavljam. Sada smo imali nekoliko dana za rad i trening, pa znatno spremniji čekamo duel sa ekipom Pariza, koja ja atletski bresprekorno spremna.

Naglašava Jovanović da će Plavi morati najpre agresivnošću da se suprotstave francuskom predstavniku.

– Pariz je ekipa koja dolazi iz Francuske, a samim tim, svima koji prate košarku je jasno kakav nas meč očekuje. Pariz insistira na agresivnoj igri u odbrani, sa mnogo kontakta i čvrstine. Istovremeno, nastoja da stigne do lakih poena iz tranzicije, a jak je i pod košem. Na agresivnost rivala moramo da odgovorimo istom merom, ne smemo da dozvolimo greške, a samim tim ni lake poene, moramo da kontrolišemo ofanzivni skok rivala. Iz svega navedenog, dobili bi neophodno samopouzdanje za igru u napadu. To je plan u meču koji sledi, nastojaćemo da ga sprovedemo u duelo i stignemo do još jednog dragocenogf trijufma u Evrokupu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet