SerbianEnglish

Paunović zna kako se pobeđuje Brazil

 Paunović zna kako se pobeđuje Brazil

FOTO: Chivas

Veljko Paunović je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina osovjio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine, a u finalu savladali su ekipu Brazila. Dragan Stojković Piksi je pozvao osmoricu igrača iz zlatne generacije.

“Prva utakmica na Mundijalu uvek je najteža, jer niko ne zna šta može da očekuje od sebe i rivala. Značajna je pobeda na startu i obe ekipe biće malo nervozne. Sudar je to dve reprezentacije sa sjajnim učinkom u kvalifikacijama, Brazil je 29 utakmica bez poraza, Srbija je na izvanredan način obezbedila plasman među 32 najbolje selekcije, uz to izborila mesto i u A diviziji Lige nacija”, počeo je Paunović.

Saudijska Arabija je priredila iznenađenje Argeniti savladavši ih sa 2:1 iako važe za jednog od favorita.

“Svakako da podvig Saudijaca deluje ohrabrujuće i za nas. To i sve što je Srbija uradila u poslednje vreme treba da bude baza za samopouzdanje, bez čega nema uspeha. Razlog za optimizam vidim i u dobroj formi naših reprezentativaca. Igrati sa Brazilom uvek je izazov. Bilo je tako i u mlađim kategorijama. Ovaj naš tim spreman je da se takmiči i parira jakom protivniku.”

Ponosan je Paunović na “svoje” momke koji su dobili poziv selektora.

“Veliko mi je zadovoljstvo da je toliko igrača izborilo mesto među 26 najboljih. I pre sedam godina oni su na najbolji način ispoljili naš identitet. Imaju ga i sada, kao i ostali igrači, a to je neophodno za dobre rezultate na Mundijalu.”

Postoji način da se zaustavi Brazil.

“Mnogo faktora uticaće na rezultat. Jako je važan kvalitetan pristup utakmici. Bitno je da ne primimo rano gol. Što duže sačuvamo mrežu imaćemo veće šanse za pobedu. Brazilce moramo da držimo daleko od gola kad su sa i bez lopte. Karioke su najopasnije kad je protivnik u niskoj zoni. Imamo dobre igrače u zadnjoj liniji i sposobni su da odole jakom rivalu. S druge strane, možemo mnogo a uradimo iz kontranapada. Mitrović i Vlahović su sjajni egzekutori. Imamo sjajan individualni kvalitet u napadu i ni Brazilu neće biti lako s nama.”

Na kraju intervjua za “Sportski žurnal” Paunović veruje u ono što je izjavio pre sedam godina.

“Kad smo postali svetski prvaci za igrače do 20 godina 2015. izjavio sam da će naša reprezentacija u narednih deset godina osvojili evropsko ili svetsko zlato. Naravno a to nije jednostavno, mnogo okolnosti i faktora utiče na uspeh. Ovaj Mondijal izvrsna je šansa da generacija potvrdi koliko vredi, da ima potencijal da dođe do vrha “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet