SerbianEnglish

Pet golova, jedan Bukarijev, pobeda Portugala u senci diskutabilnog penala

 Pet golova, jedan Bukarijev, pobeda Portugala u senci diskutabilnog penala

FOTO: Portugal

Hrabra Gana zaslužila je bar bod – 3:2 (0:0).

Prvih 45 minuta mogu da stanu dve reči – veliko razočarenje. Lopta je sve vreme bila u posedu Portugalaca, protivnik se uglavnom branio sa svih deset igrača, Ronaldo i ostali to baš i nisu iskoristili da ozbiljno napadnu. Jeste kapiten zapretio dva puta, jedan gol mu je i poništen ali to ne može da se podvede pod zadovoljavajući utisak.

Gana je zaigrala nešto hrabrije po povratku na teren, zapretila posle jedne polukontre i Kudusovog udarca koji je završio tik uz stativu. Stvari su počele da se zaoštravaju na terenu od 65. minuta, tada je jedan duel između Ronalda i Salisua okarakterisan kao dovoljan za jedanaesterac. Precizan je bio Ronaldo sa bele tačke, međutim, ovo je situacija koja će definitivno ponovo biti tema rasprava. Vođstvo je trajalo osam minuta, jedan spor napad Gane, dubinska lopta po levoj strani kao da je iznenadila odbranu Portugala, Kudus je oštro ubacio, Danilo nije uspeo da interveniše i to je iskoristio Andre Aju da poravna rezultat.

Pet minuta je bilo potrebno Portugalcima da vrate prednost, Fernandeš je poslao pravovremeno dodavanje između dva protivnička defanzivca, uz malo sreće lopta je došla do Feliksa koji nije propustio da realizuje zicer. Nisu još Ganjani svarili drugi gol, već je Ati-Zigi treći put morao da vadi loptu iz mreže. Osvojena lopta na sredini terena, Fernandeš je lepo povukao i ispratio pravovremeno utrčavanje Leaa čija je elegantna završnica bila šlag na tortu.

Bukari je dao nadu Crnim zvezdama minut pre kraja regularnog dela igre, Baba je dobio duel na desnoj strani, centrirao ka drugoj stativi, ofanzivac Crvene zvezde glavom pogodio metu. Imao je Bukari i opasan udarac sa distance, sreća je spasila Kostu kod situacije kada mu je Injaki Vilijams oteo loptu, tri boda ipak za Selesao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet