SerbianEnglish

Brazil je preveliki zalogaj, šansu tražimo u drugim utakmicama

 Brazil je preveliki zalogaj, šansu tražimo u drugim utakmicama

FOTO: FSS

Rišarlison dva puta u metu za poraz naših momaka – 2:0 (0:0).

Oprezne su obe ekipe na početaku, trude se da drže posed ali ne srljaju, dva nagoveštaja opasnosti, po jedan na obe strane. Pokazao je Vinisijus koliko je brz, krenuo paralelno sa linijom, Živković i Milenković su ga zajedničkim snagama zaustavili i odbili loptu u korer. Nejmar je sa leve strane gađao direktno u gol, Vanja Milinković-Savić se nije dao iznenaditi. U toj nameri nije uspeo ni Kazemiro svojim udarcem sa distance iako je lopta zakačila Veljkovića i promenila pravac. Na polovini igre u prvom poluvremenu konstatujemo da nije bilo većih opasnosti, sem Nejmarovog pomenutog pokušaja ni iole pravih uzbuđenja.

Tek što smo ovo konstatovali eto ubrzo prve prilike za protivnika. Lopta kroz odbranu, pobegao je Vinisijus, pokazao se Vanja Milinković-Savić bržim i spretnijim od njega i odneo loptu u poslednjem trenutku. Od tog trenutka inicijativa je na strani Brazila, naši su uglavnom na svojoj polovini. Zadrhtali smo u trenutku kad je Rafinja šutirao iz dobre pozicije, srećom, nije njegov šut bio toliko jak, svakako je naš golman bio na pravom mestu. Kad se činilo da smo se oslobodili pritiska to je otvorilo prosto za Vinisijusa, Milenković je pogrešio pa potom i da se ispravi, natera vihornog ofanzivca na grešku. To je bilo to od prvih 45 minuta, utisci su podeljeni, svakako da mora bolje s naše strane u nastavku.

Tek što su se vratili igrači na teren Vanja Milinković-Savić je poklonio šansu Rafinji, najbolju na utakmici, srećom i iskupio se odbranom za tu grešku. Agresivniji je Brazil po povratku na travnati tepih, Pavlović je dva puta dobro intervenisao, Nejmar je srećom loše šutirao iz srca kaznenog prostora. Konačno smo i mi malo pritisli Brazilce, nešto opasniji napad, za početak je i to dovoljno, da se malo otrgnemo.

Malo sreće za nas u 60. minutu, udarac Aleksa Sandra odbila se od unutrašnjeg dela stative u polje. Dva minuta kasnije nije bilo pomoći, Milinković-Savić je odbranio Vinisijusov pokušaj, Rišarlison je odbitak poslao u gol.

Morala je i naša ekipa da krene agresivnije, korner je doneo veliku opasnost po Alisona, međutim, naša odbrana je ponovo kapitulirala u 73. minutu. Vinisijus je dodao spoljnom, Rišarlison majstorski prihvatio loptu i makazicama je poslao tamo gde je nameravao.

Žele Brazilci i treći gol, krenuli su po njega. Prečka je spasila našu selekciju posle udarca Entonija, opasno je tukao i Fred, Milinković-Savić brani. Opasno je gađao i Rodrigo sa ivice kaznenog prostora, tik preko gola. Ostatak utakmice protekao je relativno mirno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet