SerbianEnglish

Gudurić i Hejs-Dejvis uručili fenjer Olimpiji, Olimpijakos u poslednjoj četvrtini slomio Albu

 Gudurić i Hejs-Dejvis uručili fenjer Olimpiji, Olimpijakos u poslednjoj četvrtini slomio Albu

FOTO: Euroleague

Pored utakmica večitih na programu su bile još dve, u Milanu i Pireju.

Ova na severu Italije ponovo je bila duel prvoplasiranog i poslednjeplasiranog pošto je Fenerbahče poslao Olimpiju na začelje – 72:82 (21:15, 16:17, 11:26, 24:24). Sumnjamo da ih teši ali kakav-takav pomak u igri Mesinine ekipe je vidljiv, kontinuiteta na obe strane terena nema i to je u ovom trenutku nedovoljno da ispuni klupske ambicije. Počeo je dobro domaćin, držao rivala u svom ritmu celo poluvreme i na tome ostao. Itudis je odradio svoje u pauzi, igrači su mu izašli u drugačijem stavu u nastavku, razneli odbranu Olmpije i kontrolisali rezultat koji im čuva prvo mesto.

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bio je Hejs-Dejvis sa 22 poena, odličan je bio i Gudurić sa učinkom od 11 poena, po šest skokova i asistencija. Mitro-Long je i ovoga puta bio najbolji strelac Olimpije sa 18 poena, Hol je postigao 16.

Ni Alba ne može da nađe izlaz iz krize pa je poraz u Pireju spustio na pretposlednju poziciju – 86:76 (18:21, 21:17, 22:21, 25:17). Držali su se gosti dosta dobro negde do sredine poslednjeg kvartala. Tada su domaći igrači u redovima Olimpijakosa napravili razliku na obe strane terena, doneli prednost posle koje je sama završnica bila manje-više formalnost.

Statistički crveno-bele su predvodili Vezenkov sa 24 poena i šest skokova, te Papanikolau sa 19 poena i devet skokova, treba pomenuti i Slukasov dabl-dabl, 12 poena, 11 asistencija. Smit je ponovo bio bolji od ostalih u redovima Albe sa 12 poena i šest skokova, Lo je ubacio isto toliko poena uz sedam asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet