SerbianEnglish

Rumenige: Čitao sam da je fudbal bolestan, ali zahvaljujući kome?

 Rumenige: Čitao sam da je fudbal bolestan, ali zahvaljujući kome?

FOTO: Printscreen

Legendarni Nemac u intervjuu za italijanski Korijere delo Sport istakao je da je projekat Superlige od starta bio neodrživ i osuđen na propast.

Ekonomska kriza u Barseloni i Juventusu pokazuje da je Superliga bila potez iz očaja. To dokazuje i amaterski način na koji su je predstavili. Liga šampiona ostaje najomiljenije takmičenje. Nisam razumeo zašto se neko kao Andrea Anjeli, koji je uvek odavao utisak inteligentne osobe, ponašao ovako. Čitao sam da je fudbal bolestan, ali zahvaljujući kome? Pa zahvaljujući i Anjeliju.

Zagovornici novog takmičenja pokušali su sudskim putem da donesu nekakakv legitimitet toj ideji.

Bez obzira na to, Superliga je mrtva, jer nijedan Nemac, Englez ili Francuz to nikada neće učiniti. Italijani? Dobro poznajem Marotu i znam da bi želeo da zaradi nešto više. Ali, po kojoj ceni?

Govorio je Rumenige i o fudbalskom tržištu te poznatoj filozofiji Bajerna.

Tržište iz godine u godinu sve više izmiče kontroli. Bajern forsira drugačiju filozofiju. Već 30 godina ima pozitivan bilans. Želimo da pobedimo, ali bez traženja novca od banaka, prateći nemački mentalitet. Ulažemo ono što zaradimo. A navijači imaju odgovornost, čak i finansijsku, u klubovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet