SerbianEnglish

Vilander: Ne poredite Alkaraza sa Novakom, Rafom i Rodžerom, način na koji je došao do trona nikada ranije nije viđen

 Vilander: Ne poredite Alkaraza sa Novakom, Rafom i Rodžerom, način na koji je došao do trona nikada ranije nije viđen

FOTO: Printscreen

Karlos Alkaraz je ovu godinu završio na čelu ATP liste a njegovu aktuelnu situaciju i ono što ga čeka prokomentarisao je legendarni teniser.

– Mislim da će Karlosu biti veoma teško da analizira svoje nastupe tokom 2022. godine, ali će mu trener Huan Karlos Ferero pomoći u tome. Alkaraz će proći kroz period privikavanja na ulogu najboljeg tenisera sveta, Mislim da još nije svestan svojih dostignuća. Imao je neverovatnu sezonu, ali mora da bude oprezan jer postoje pretnje po njegov tron – prednjače Novak Đoković, Holger Rune i Danil Medvedev. Alkaraz će se sigurno zapitati kako je toliko mlad došao do prve pozicije. Verujem da će preispitivati svoj put do vrha, ali treba eliminisati ‘crv sumnje’ radom na fizičkom i mentalnom stanju. Potrebno je naći odgovarajući pristup, koji će Karlosu omogućiti da igra čak i kada se ne oseća dobro. Kada Nadalu ne ide, on uprosti svoju igru, Novak je takođe dobar u tome. Kada velikani igraju dobro, počiste protivnika sa terena – najčešće forhendom. Alkarazu će to biti teško, problemi ga neće zaobići. Borba sa preprekama će biti njegov najveći izazov, zainteresovan sam da vidim kako će izaći na kraj sa poteškoćama.

Apeluje Vilander da se Alkaraz ne poredi sa Velikom trojkom.

– Karlos možda neće biti upamćen kao najbolji ikad, ali će sigurno biti zabavno gledati ga kako igra na najvišem nivou i dok uživa u tome. On je najnadahnutiji igrač trenutno zahvaljujući načinu na koji je igrao ove godine. Ne poredite Alkaraza sa Novakom, Rafom i Rodžerom, način na koji je došao do trona nikada ranije nije viđen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet