Cicipas: Đoković je najbolji svih vremena a još uvek nije dostigao svoj limit

 Cicipas: Đoković je najbolji svih vremena a još uvek nije dostigao svoj limit

FOTO: Printscreen

Najbolji grčki teniser govorio je za medije u svojoj otadžbini o kontinuiranom radu koji je potreban da bi se postiglo nešto u sporti uzeo za primer Novaka Đokovića.

– Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit.

Upravo mu je Đoković bio prepreka da osvoji Australijan open.

– Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj. Spreman sam da nastavim da radim ovako u narednih 20 godina.

Ponovio je Cicipas da strpljivo radi i čeka uspehe.

– Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane objave

Admiral Bet