Iskusni krilni košarkaš Barselone u intervjuu za Arenu sport osvrnuo se još jednom na odluku da se vrati na Mali Kalemegdan i prošlusezonu provede u dresu Crvene zvezde.

– Mislim da je to u neku ruku bila teška odluka, nosila je rizik, ljudi misle kad se vratiš da si završio, da si došao da odradiš, prevariš… A govorio sam od početka da nisam došao da završim karijeru, već da najpoštenije odradim, imam 29, 30 godina, u najboljim sam godinama i neću da varam. Kada bude došlo do toga, otići ću u park da šetam. Bila je turbulentna sezona, košarkaški, sa povredama, sve na terenu i oko terena krunisano je onim katastrofalnim scenama. Nisu bile mnogo ružne scene, ali vidim sada ponavljanje toga i izjava Željka Obradovića kako to može da izgleda u Evroligi i slažem se sa njom u potpunosti. Uglavnom, osvojili smo to, odoleli prvom udaru Partizana…

Ono za čime žali Kalinić je Evroliga, veruje da je taj sastav crveno-belih pod vođstvom Dejana Radonjića mogao i nešto više na tom planu.

– Mislim da smo i u Evroligi mogli više, uz malo pameti i možda nam je falio neki igrač… Kad se setim šta smo sve pogubili, Žalgiris tamo u Litvaniji, kod kuće neka utakmica, sa te tri-četiri pobedili bili bismo u igri za plej-of, sa mnogo manjim budžetom nego ove godine i mislim da smo poprilično dobro igrali u evropskim okvirima.

Shares: