Vitality nezaustavljiv, nastavlja se kriza Fnatica

 Vitality nezaustavljiv, nastavlja se kriza Fnatica

FOTO: Upset

Prvu nedelju prolećne sezone LEC-a su obeležili Team Vitality i SK Gaming koji su ostvarili maksimalni učinak u tri odigrana kola, dok je Fnatic nastavio sa očajnom igrom zbog koje je ponovo zakucan za dno tabele.

Elias „Upset“ Lipp se sjajno uklopio u Vitality, koji sa jakim bot lejnom izgleda potpuno drugačije i za sada je zaista teško pronaći slabu tačku u timu. Mladi Nemac je ostvario neverovatan 21-0-23 ukupan skor u prvoj nedelji, a ako Vitality nastavi sa ovakvom igrom, G2 će imati izuzetno težak zadatak da odbrani trofej osvojen u zimskom delu šampionata.

Pored Vitality sa 3-0 je prvu nedelju završio i SK Gaming koji nastavlja da uz Astralis bude najprijatnije iznenađenje lige. Pred njima su pali Team BDS, Fnatic i Astralis, a interesantno je da se već u narednom kolu sastaju upravo Vitality i SK što znači da ćemo nakon tog meča imati samo jednu neporaženu ekipu u ligi.

Aktuelni prvak lige G2 se spotakao u drugom kolu kada ih je iznenadio Astralis. Novajlija u ekipi, mid lejner Adam „LIDER“ Ilyasov je imao jako dobru partiju na Ireliji, a praveći veliki pritisak na G2 je omogućio svom ADC-u Kasperu „Kobbe“ Kobberupu da neometano obavi svoj posao i nanese ogromnu štetu protivnicima u ključnim timskim borbama.

Pored G2 i Astralisa pozitivan učinak je ostvario i Team BDS koji je savladao MAD Lions i The Heretics. Lavovi su startovali sa dva poraza, ali su u trećem kolu uspeli da pobede KOI i spasu se 0-3 starta.

Za razliku od njih Fnatic je ubedljivo izgubio sva tri meča koja su odigrali, a užasan debi u ligi je imao top lejner Oscar „Oscarinin“ Munoz Jmenez, koji je zamenio Martina „Wunder“ Nordahl Hansena.

Oscarinin nije pokazao ni u jednom od mečeva da je spreman za LEC ligu, a protivnici su umeli da iskoriste pritisak na mladom igraču i konstantnim fokusom na top spreče Fnatic da preuzme inicijativu i uradi nešto više. Naravno nije top lejn jedino gde nije štimalo, ceo Fnatic je igrao potpuno bezidejno i neorganizovano, zbog čega su navijači i dalje veoma zabrinuti jer postoje realne šanse da će se ekipi ponoviti scenario iz prošle sezone.

Pored Fnatica bez pobede je i Team Heretics koji je izgubio od G2, KOI i Team BDS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane objave

Admiral Bet