Junajted spreman za velika ulaganja, Ten Hag bi bar pet pojačanja

 Junajted spreman za velika ulaganja, Ten Hag bi bar pet pojačanja

FOTO: Printscreen

Želi Holanđanin da digne klub na viši nivo.

Ove sezone Mančester Junajted je doživeo neke bolne trenutke, ipak, ne može se reći da u globalu Erik ten Hag ne radi dobar posao. Osvojen je trofej posle šest godina, imaju realne šanse za još dva, na dobrom su putu da se vrate u Ligu šampiona. Sve rečeno na Old Trafordu vide kao fazu u napretku ka još većim ciljevima, bez obzira na vlasničku strukturu koja će biti promenjena, za leto se najavljuju ozbiljna ulaganja, dosta dolazaka kao i odlazaka.

Najviše novca biće potrošeno na dolazak novog vođe napada, o tome svedoči i impresivna lista kandidata. Na njoj se nalaze Hari Kejn, Viktor Osimen, Dušan Vlahović, Gonkalo Ramos, međutim, izgleda da je prva želja Randal Kolo Muani. Barem tako tvrdi uglavnom pouzdani Bild, prema njihovim navodima sjajne partije francuskog napadača navele su čelne ljude Junajteda da već sada otvore razgovore na tu temu i spreme veliku sumu koja će biti potrebna da se on otkupi od Ajntrahta.

Pored centralnog napadača razmatraju se i ofanzivci drugačijih karakteristika za borbu na dva fronta. Velika želja je Mohamed Kudus, samo što Ajaks ne želi da ga se tek tako odrekne, pogotovo u situaciji kada očekuju veliki broj ponuda, to ne menja nameru Junajteda. Pojedini mediji pišu da je Junajted jedan od klubova koji pažljivo prate situaciju oko Paula Dibale koji u ugovoru sa Romom ima klauzulu koja mu omogućava da ode pod, blago rečeno, povoljnim uslovima. Treća opcija u ovom trenutku je Dani Olmo.

Traži se ozbiljno pojačanje na sredini terena, opipaće se puls Frenkiju de Jongu i Džadu Belingemu još jednom pre nego što se pređe na druge opcije. Pojedini izvori sa Ostrva tvrde kako su na Old Trafordu ubeđeni da mogu da pobede kokurenciju za Deklana Rajsa iako kapiten Vest Hema preferira ostanak u Londonu što veće šanse daje Arsenalu i Čelsiju. Gleda Ten Hag često ka Ameksu, uopšte ne iznenađuje da je i Junajted među mnogima koji su oduševljeni Brajtonovim tandemom, te će se umešati potencijalo u trku za Mozesa Kaiseda ili Aleksisa Mekalistera. Ukoliko ne dođu do svojih primarnih opcija na sredini, razmatra se i Juri Tilemans koji će na leto čekati ponude kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor sa Lesterom, takođe i Adrijen Rabio upros načinu na koji su okončani pregovori zimus. Kao neka sporedna opcija pominje se i Žoao Palinja iz Fulama, kao zalog za budućnost Romeo Lavia čije su partije u dresu Sautemptona privukle dosta pažnje. Skauti prate i razvoj Artura Vermirena u Antverpenu, te Tejlora Buta u Utrehtu.

Sve se glasnije priča o odlasku Harija Megvajera i tome ko bi mogao da ga zameni. Ten Hag nije odustao od Juriena Timbera, pokrenuće se ponovo ta tema na leto, s tim da bi ovoga puta mogli da imaju Bajern kao konkurenciju za mladog štopera Ajaksa. Pod uslovom da ne potpiše novi ugovor sa Napolijem koji bi promenio iznos otkupne klauzule kao favorit se ipak nameće Kim Min-džae. Usput treba reći i da su se ljudi iz Junajteda raspitivali za Pera Šursa, štopera Torina.

Pomenuti Bild navodi još da su sve veće šanse da će put crvenog dela Mančestera ovog leta Džeremi Fimpong. Bajer nije bio raspoložen za priču zimus, ni sam igrač naročito, sada je druga priča i Junajtedu je možda i otvoren put. I dalje kao opcija figurira Denzel Damfriz.

Novi ugovor za Davida De Heu je i dalje tema ali se nije odustalo ni od ideje dovođenja još jednog golmana ukoliko se ukaže prilika. Među onima koji se razmatraju i dalje je aktuelan Diogo Kosta. To je ipak sekundarno, ako sumiramo trenutno najpouzdanije izvore, kvintet koji Junajted cilja za leto, kao željene i u ovom trenutku realne opcije po trenutnim informacijama čine Randal Kolo Muani, Mohamed Kudus, Deklan Rajs, Kim Min-džae i Džeremi Fimpong.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane objave

Admiral Bet