EBL: Zvezda u rezultatskoj krizi, Partizan i Diamant odlični

 EBL: Zvezda u rezultatskoj krizi, Partizan i Diamant odlični

FOTO: EBL

Aktuelni šampion i vicešampion Esports Balkan Lige su se nakon devetog kola dodatno odvojilii od konkurencije, Zvezda ispustila bodove protiv tima sa dna tabele.

Četvrta nedelja Esports Balkan Lige je donela puno uzbuđenja, a kada se nakon žestoke akcije slegla prašina, Partizan i Diamant su se našli korak bliže ispunjenju prvog od zacrtanih ciljeva za letnju sezonu, a to je plasman u plejof.

Partizan je vezao osam uzastopnih pobeda u ligi i nakon poraza u prvom kolu nastavljaju sa konstantno dobrim igrama. Oni su u derbiju osmog kola uspeli da zaustave pobednički niz Cyber Wolvesa, a potom su savladali još jednog od potencijalnih plejof protivnika, ekipu Ankore.

Diamant je takođe imao dva teška i izuzetno bitna meča, prvo su savladali Crvenu zvezdu, a potom i SPIKE Syndicate, čime su sprečili da im se bilo ko od najbližih rivala ispod njih približi na jedan meč zaostatka.

Ankora, Cyber Wolves i SPIKE dele treće mesto sa po pet pobeda, a sa pobedom manje na šestom mestu se nalazi Crvena zvezda koja je napravila ogroman kiks protiv ekipe Valiance, koja do devetog kola nije imala nijedan trijumf u novoj sezoni.

Zvezdu ovaj poraz vrlo lako može koštati plasmana u plejof na kraju grupne faze, ali naravno ima još dosta da se igra i sudbina je i dalje potpuno u njihovim rukama.

Valiance i Magaza su sa 1-8 skorom maltene ispali iz borbe za nastavak sezone, ali to ne menja činenjicu da i dalje mogu igrati veoma bitan faktor za konačan rasplet letnjeg splita, ukoliko otkinu bodove još nekom od favorita.

Tabela nakon 9. kola:

1. Partizan Esports 8-1
2. Diamant Esports 7-2
3. Cyber Wolves Esports 5-4
3. Ankora Gaming 5-4

3. SPIKE Syndicate 5-4
6. Crvena zvezda Esports 4-5
7. Magaza Esports 1-8
7. Valiance ProGame 1-8

U četvrtak 13. jula nakon kratke pauze gledamo deseto kolo Esports Balkan Lige:

19:00 Cyber Wolves – Ankora
20:00 Magaza – Crvena zvezda
21:00 Diamant – Valiance

22:00 SPIKE – Partizan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet