Drašović: I dalje smatram da vredimo mnogo više

 Drašović: I dalje smatram da vredimo mnogo više

Utisci nedavno održanog Svetskog prvenstva za vaterpoliste i dalje su sveži, kod svih učesnika unutar naše selekcije prisutan je pomešan osećaj ponosa i žala.

– Prošlo je već neko vreme, slegli su se utisci iz Fukuoke. Bilo je dosta pozitivnih stvari ali konačnim plasmanom ne smemo i ne možemo da budemo zadovoljni. I dalje smatram da vredimo mnogo više. Mlada smo ekipa koja se još uigrava i sazreva. Prvi put je ova postava, novi je trener Stevanović sa kojim je saradnja bila izvanredna. Kako je teklo vreme, iz dana u dan smo sve više rasli. Tek će to doći do izražaja. Zbog toga sam zadovoljan i razmišljam pozitivno kada su u pitanju predstojeće obaveze.

Četvrtfinalna pobeda nad Italijom je najveća pobeda ove generacije, slaže se sa tom konstatacijom i Radomir Drašović.

– Pobedili smo jaku Italiju, jednu od najjačih selekcija u Evropi, uz Španiju i Mađarsku koja je sa novim trenerom Vargom dostigla visok nivo igre. Ta pobeda je bila vetar u leđa i pojavila se nada da bi mogli da uradimo velike stvari u nastavku.

Porazi od Grčke i Španije pokazatelj su da ipak mora još da se uči, ipak, prisutan je optimizam pred nastavak aktuelnog olimpijskog ciklusa.

– Pokazali smo da nismo dovoljno isksuni, nismo imali glavu, nismo pristupili na najbolji način. To je sve iskustvo, izvućićemo pouku. Za Pariz imamo dve šanse. Radimo korak po korak kao do sada. Imamo prostor da se podignemo, da se kvalifikujemo za Pariz i tamo damo svoj maksimum. Možemo to već i u Izraelu da obezbedimo. Svi možemo još bolje, imamo motiv da se dokažemo. Sve je na našoj strani i zbog toga sam optimista kada je u pitanju naš put do Olimpijskih igara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet