Završio je poljski košarkaš sa reprezentativnim obavezama za ovo leto, vreme je da se okrene novom izazovu i dobro upozna sa novim saigračima u Partizanu.

– Prvo moramo da se upoznamo, da prepoznamo snage i slabosti i da probamo da budemo dobri kao prošle godine ili bolji. Individualno, samo želim da učim od trenera i da pomognem timu da pobedi. To je najbitnije za mene.

Mnogi smatraju da je Mateuš Ponitka onaj koji donosi novu dozu ratničkog duha među crno-bele, a sa koje pozicije?

– Igram 2 ili 3, a ponekad i 4, sve zavisi od situacijie. Selektor nacionalnog tima me je uposlio i da igram plejmejkera, ali biću iskren mnogo je zahtevno igrati tu ulogu 30, 35 minuta.

Poput većine onih koji dolaze u crno-beli deo Beograda, i on je kao glavne razloge naveo priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem, te atmosferu na utakmicama.

– Prvo trener, drugo istorija i navijači. U Panatinaikosu sam osetio kolko je neverovatno igrati pred vatrenom publikom i želeo sam da to nastavim. Sviđa mi se taj pritisak, nije ovo pozorište ili bioskop, već košarka i volim da osetim strast navijača.

Uveren je Ponitka da Partizan ima sjajan tim, samo više želi da o tome govore igre na terenu nego velike najave, a ispratio je i dosadašnja dešavanja u prelaznom roku.

– Svi su sa vrha Evrolige, mislim da su samo Frenk i Pi Džej prvi pu u Evropi, trebaće im vremena da se adaptiraju. Biće sjajna sezona, tim izgleda sjajno na papiru, ali moramo da to dokažem na terenu.

Shares: