Italija prejaka, prvi poraz za odbojkaše

 Italija prejaka, prvi poraz za odbojkaše

FOTO: CEV

Ne može se reći ni da je baš pružen dobar otpor – 0:3 (15:25, 19:25, 21:25).

Početak prvog seta nije slutio na ono što će se desiti. Niz od tri poena dao je Srbiji štimung da poprilično dobro parira favoritu u prvoj trećini uvodne deonice. Brzo je Italija pohvatala konce, svojom serijom preuzela vođstvo, korak po korak ga uvećavala, da bi se protivnici razgoropadili u samom finišu i novom serijom došli do dvocifrene prednosti.

Takav završetak prvog preneo se na početak drugog seta. Od uvodnog niza Italijani kontrolišu sve, čak je u jednom trenutku delovalo da će naši momci toliko klonuti da izgube još jedan set dvocifrenom razlikom. Pokazali su ipak karakter, barem u tom delu.

Možda se može reći da treći set daje optimizam za nastavak takmičenja. Srbija je bila u egalu sve do same završnice, tu je koncentracija popustila, i uspela je Italija da dođe do trijumfa maksimalnim rezultatom. Ipak, period igre u kom je naš podmlađeni tim u egalu daje nam za pravo da se nadamo boljim izdanjima u nastavku Evropskog prvenstva. Prva sledeća prilika za to je u ponedeljak od 18 časova protiv Estonije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet