Srebro je u džepu, Srbija želi zlato!

 Srebro je u džepu, Srbija želi zlato!

FOTO: CEV

Ni sjajna Holandija nije mogla da stane na put našoj reprezentaciji do finala – 3:1 (25:21, 15:25, 25:22, 25:21).

Lepo se Tijana Bošković uvela u meč, Bojana Drča servirala as u pravom trenutku, prva značajnija razlika je bilo 12:9 za nas, selektor Holandije nakon toga traži tajm-aut. Kratkoročna reakcija rivalki, na servis je tada stala Sara Lozo i pogurala ekipi ka plus četiri. Kada je Bianka Buša pogodila as za 20:15 bilo je jasno da idemo ka vođstvu, Tijana Bošković drži stvari pod kontrolom, stižu smeč i as Jovane Stevanović za uspešan kraj prvog seta.

Sa sigurnošću možemo da kažemo da je drugi set bio najgori koji je naša selekcija odigrala u dosadašnjem toku takmičenja. Od početne serije 4:0 rivalke su dominirale terenom. Holandija je bila nadomćna, u igri našeg tima najkraće rečeno ništa nije funkconisalo.

Prenela se ta depresija našeg tima delimično i na treći set. Nikako nas servis nije služio, serijom od četiri poena Holanđanke su držale momentum na svojoj strani. U igri nas je održavao napad kojim je sjajno diktirala dizanjima Maja Ognjenović. Pri vođstvu 16:12 za Holandiju stala je na servis Jovana Stevanović, promenila tok utakmice i pokrenula ekipu. Tijana Bošković i Bianka Buša su razbile protivničku odbranu, poeni iz bloka Maje Ognjenović i Mine Popović su doneli prednost u završnici. Tijana Bošković je odigrala ono svoje i Srbija ponovo vodi.

Prva polovina četvrtog seta bila je repriza istog perioda trećeg. Jurile su Plave dame po tri, pa i četiri poena minusa, onda kada su servirale Maja Ognjenović i Bianka Buša protivnice su bile u problemu, prednost im je nestajala. Blok je ponovo uveo Srbiju u dobar ritam, izgubile su Holanđanke samopouzdanje, sa dve greške okrenule momentum na našu stranu. Smečevi Tijane Bošković i još jedan blok Maje Ognjenović između toga trasirali su put ka finalu sa Turskom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet