Duljaj: Moramo da se ugledamo na Belića

 Duljaj: Moramo da se ugledamo na Belića

FOTO: FK Partizan/Sandić foto

Poslednju utakmicu pred pauzu Partizan će igrati na Krovu, uoči gostovanju IMT-u šef struke ne želi da se bavi pojačanjima, niti porazima kojima je okončana neslavna evropska odiseja.

Dosta puta sam pričao o pojačanjima, neću više o tome. Da završimo utakmicu sa IMT-om, onda možemo da razgovaramo hoće li biti ili neće. Ovo što imamo je realno, to su igrači koje sam želeo i u koje verujem. U sve momke strašno verujem. Uvek mogu da se nađu zamerkeali smo igrali protiv odličnog tima. To je iza nas.

Nekako beskrvno i bezidejno su izgledali crno-beli u četvrtak, zadatak na polju psihologije ih je prebaciti na drugi kolosek.

Kad su velike brzine, kad jurite brze igrače nije lako, to traži potrošnju, ali umor ne sme da bude alibi kad je Partizan u pitanju. Ako padnemo, imaćemo posebnu podršku, navijače koji nas prate na gostovanjima, da nas podignu. Najteže su utakmice posle Evrope, bez obzira kakav je ishod. Uprkos svim problemima, susret sa IMT-om je za nas najvažniji u ovom času. Svaki dan je dokazivanje, Niko ne može da zaboravi četvrtak i eliminaciju, ali ne smemo da živimo u prošlosti. Svi trpimo pritisak, sastavni je deo života i sporta, bila je situaicja kad je Mihajlo Ilić šutnuo loptu skoro sa centra, jer mu je rekao neko sa tribina „brže malo“,. Sve to pripisujem njegovoj mladosti. U nedelju će biti drugačije. Svesni su momci da ako pobedimo možemo da budemo pri vrhu tabele, gde dugo nismo bili.

Veći deo ekipe u četvrtak je ispraćen zvižducima, aplauze je dobio Kristijan Belić što Igor Duljaj koristi kao lekciju svojim igračima.

Čuo sam ovacije Beliću, zvižduke stvarno nisam. Ako je tako, moramo da se ugledamo na Kristijana. Svaki navijač može da oprosti igraču lošu igru, ali nikad neće ako se ne trudi do kraja. Zato ću tražiti od momaka da slede primer Belića, profesionalca koji se ne štedi. Drago mi je što su navijači prepoznali osobu koja daje sve od sebe.

Nesvakidašnja situacija, tri srpska kluba u grupama evropskih takmičenja, među njima nije Partizan koji će morati da se skoncentriše samo na domaća takmičenja.

Više bih voleo da smo svi u Evropi, to bi bilo odlično za Partizan i srpski fudbal. Njima će biti teže, jer će imati dosta utakmica. Činjenica je da ćemo mi imati vremena da se uigramo, a minus je što će klub biti u teškoj finansijskoj situaciji, jer nismo uspeli da se plasiramo u Evropu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet